درمان کودک انگلیسی مبتلا به سرطان با یک روش جدید

درمان کودک انگلیسی مبتلا به سرطان با یک روش جدید

به گزارش بیو بگ، متخصصان انگلیسی در اقدامی توانستند در نخستین استفاده از یک روش درمانی جدید، سلول های سرطانی را در بدن یک بیمار نوجوان از بین ببرند.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، متخصصان بیمارستان "گریت اورمند استریت" انگلیس با اشاره به اینکه تمام روش های درمانی دیگر برای این دختر نوجوان مبتلا به سرطان با شکست روبرو شده بود، اظهار داشتند: ازاین رو از روش "ویرایش پایه" (base editing- نوعی ویرایش ژنوم) برای انجام یک شاهکار مهندسی بیولوژیکی به منظور تولید دارویی جدید استفاده شد.
به قول پزشکان شش ماه بعد سلول های سرطانی در بدن بیمار غیرقابل تشخیص است اما به علت احتمال عود مجدد بیماری، این کودک همچنان تحت نظر می ماند.
آلیسا، ۱۳ ساله و اهل شهر لستر است که ماه مه سال قبل به لوسمی لنفوبلاستیک حاد سلول T مبتلا شد.
مسئولیت سلول های T حفاظت از بدن و جستجوی تهدیدات و از بین بردن آنهاست اما در مورد این کودک، آنها به عامل خطر تبدیل گشته و فراتر از کنترل، رشد می کردند.
به قول پزشکان سرطان او تهاجمی بود و شیمی درمانی و پیوند مغز استخوان نتوانست بدن بیمار را از سلول های سرطانی خلاص کند. در نتیجه آنان به استفاده از فناوری معروف به ویرایش پایه رو آوردند که شش سال پیش کشف شد.
ویرایش پایه به محققان اجازه می دهد تا روی قسمت دقیق کد ژنتیکی تمرکز کنند و سپس ساختار مولکولی تنها یک پایه را تغییر دهند، آنرا به مورد دیگری تبدیل کنند و دستورالعمل های ژنتیکی را تغییر دهند. این تیم تحقیقاتی از این ابزار برای مهندسی نوع جدیدی از سلول T و سالم استفاده کردند که قادر به بدام انداختن و از بین بردن سلول های T سرطانی بیمار بود. آنها با سلول های T سالم که از یک اهداکننده گرفته شد، شروع کردند و اصلاح آنرا آغاز کردند.
طی نخستین ویرایش پایه، مکانیسم هدف گیری سلول های T غیرفعال شد تا به بدن بیمار حمله نکنند. دوم، یک نشانه شیمیایی به نام CD۷ که روی تمام سلول های T وجود دارد، حذف شد و ویرایش سوم یک پوشش نامرئی بود که از نابودی سلول ها بوسیله ی یک داروی شیمی درمانی جلوگیری می کرد. در مرحله نهایی اصلاح ژنتیکی به سلول های T مهندسی شده دستور داده شد که به دنبال هر فاکتوری که علامت CD۷ روی آن است، بروند تا تمام سلول های T قبلی در بدن بیمار همچون سلول های T سرطانی را از بین ببرند.
اگر این روش درمانی موثر باشد، سیستم ایمنی بدن کودک همچون سلول های T با دومین پیوند مغز استخوان بازسازی می شود.
به قول پزشکان، او نخستین بیماری است که با این فناوری درمان شد.
آلیسا در مقابل عفونت صدمه پذیر بود چونکه سلول های طراحی شده هم به سلول های T سرطانی بدن او و هم به سلول هایی که از او در مقابل بیماری محافظت می کردند، حمله می کردند. بعد از گذشت یک ماه، آلیسا درحال بهبودی بود و برای تقویت مجدد سیستم ایمنی برای بار دوم پیوند مغز استخوان انجام شد.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، این بیمار ۱۶ هفته را در بیمارستان گذراند. بعد از انجام معاینات سه ماهه نگرانی هایی بوجود آمد چون که باردیگر علایم سرطان پیدا شد. اما در دو بررسی اخیر علائمی از بیماری در او مشخص نبوده است.




منبع:

1401/09/20
14:57:10
5.0 / 5
434
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , بیولوژی , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag