یك متخصص بیماریهای عفونی تشریح كرد

افزایش كودكان بدحال در ویروس انگلیسی كرونا

افزایش كودكان بدحال در ویروس انگلیسی كرونا

متخصص بیماریهای عفونی درباره امکان تشخیص ویروس جهش یافته کووید 19 به کمک کیت های موجود در کشور، اظهار داشت: با بهره گیری از کیت های PCR با وجود اینکه ابتلای افراد به کرونا قابل تشخیص می باشد، اما امکان شناسایی نوع ویروس کرونائی که فرد را آلوده کرده فراهم نیست.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، دکتر شروین شکوهی - فلوشیپ بیماریهای عفونی در بیماران پیوندی، درباب تغییرات و واریانت های SARS-CoV-۲(کروناویروس جدید) اظهار نمود: در ویروس های جهش یافته تغییر در پروتئین Sویروس رخ داده است و در ایران، برای تست اولیه و تکمیلی، این پروتئین سنجیده نمی شود؛ به بیان دیگر ژن هایی که PCR می شوند از لحاظ مولکولار هیچ فرقی نکرده اند، در نتیجه اینکه افراد به کرونا مبتلا شده اند، توسط این کیت ها قابل تشخیص می باشد، اما درباب نوع کروناویروسی که فرد را آلوده کرده، موضوع متفاوت می باشد.
وی تصریح کرد: جهش، اتفاق جدیدی در زندگی ویروس ها نیست و کروناویروس هم همانگونه که در ابتدا جهش یافت و به SARS-CoV-۲تغییر کرد و این پاندمی را رقم زد، همیشه در حال جهش و تغییر است.
وی افزود: اغلب این تغییرات، اهمیت چندانی ندارد و نگرانی درباب شدت علایم و میزان سرایت پذیری ایجاد نمی نماید. بطور کلی جهش ها، گاه می تواند در امتداد بقای ویروس و گاه ضد آن باشد؛ بعنوان مثال جهش در ویروس مرس، به ضرر ویروس بود و آنرا از بین برد، اما تا حالا تمام جهش های کروناویروس جدید، در امتداد حفظ بقای آن بوده است.
شکوهی با اشاره به اینکه واریانت انگلیسی کروناویروس جدید هم بعد از گذشت مدتی شناسایی شد و از زمان جهش تاکنون، بطور قطع چندین بار دیگر نیز گرفتار تغییر شده است که اطلاعاتی از آن در دست نیست، اظهار داشت: چند ماه پیش در مناطقی از کشور انگلستان که قرنطینه صورت گرفته بود، برخلاف انتظار، افزایش موارد مبتلاشدن گزارش شد که با تعیین توالی ژنی و مشاهده بار بالای ویروس و قابلیت انتقال بیشتر، فرضیه بروز واریانت عنوان شد بطوریکه مطالعات، افزایش ۷۰ درصدی احتمال انتقال ویروس را بعد از این جهش نشان داد.
عضو هیئت علمی دانشگاه، بیان کرد: پشت پرده تمام این یافته ها، کارآزمایی بالینی در دسترسی وجود ندارد و نتایج، فقط بوسیله مقایسه تعداد و وضعیت مبتلایان در یک بازه زمانی با زمان پیش از آن، مطرح گردیده است.
شکوهی درباب مشاهدات و تجربیات محققین در این حوزه، افزود: همین طور بررسی ها از آن منطقه از انگلستان، بیان کننده عدم اثرگذاری آنتی بادی موثر بر پروتئین S(spike)بر روی واریانت جدید بود که نشان می داد جهش در این قسمت از ویروس رخ داده است. از طرفی با بررسی بیشتر، پی به افزایش ۳۰ درصدی احتمال مرگ و میر برده شد؛ بطوریکه در نوعی از ویروس که به آنتی بادی واکنش نداده بود، احتمال مرگ و میر ۰، ۷۲ درصد و در نوع پیشین که به آنتی بادی پروتئین Sواکنش نشان می داد، ۰، ۵۷ درصد گزارش می شد.
فلوشیپ بیماریهای عفونی در بیماران پیوندی درباب ادعای مطرح شده در خصوص میزبانی بیشتر کودکان و نوجوانان از واریانت جدید SARS-CoV-۲نیز اظهار نمود: بهتر است اینطور مطرح شود که ویروس کرونای جهش یافته در افراد با سن کم، علایم بیشتری ایجاد می کند، برای اینکه قبل از بروز تغییر در ویروس هم، کودکان از مبتلاشدن در امان نبودند، فقط یا علامتدار نمی شدند یا کمتر علائمی در آنها بروز می کرد. اما به دنبال شیوع واریانت انگلیسی، تعداد کودکان بدحال و نیازمند به بستری، افزایش یافت.
وی عنوان کرد: در نتیجه تمام اطلاعات درباب سرعت بالای درگیری ریه، بدحال شدن و به سمت مرگ رفتن بیمار بر پایه نتایجی است که از مشاهدات و مقایسه با وضعیت پیشین به دست آمده است. البته من هم مثل سایر همکاران، با شیوع واریانت جدید در کشور، تجربیاتی همسو با این اظهارات داشته ام، اما به شخصه صحبت از مشاهدات بدون وجود مستندات علمی در مجامع عمومی را اقدامی حرفه ای نمی دانم.
شکوهی درباب امکان تشخیص ویروس جهش یافته به کمک کیت های موجود در کشور، اظهار داشت: همانطور که گفته شد تغییر در پروتئین Sویروس رخ داده است و در ایران، برای تست اولیه و تکمیلی، این پروتئین سنجیده نمی شود؛ به بیان دیگر ژن هایی که PCR می شوند از لحاظ مولکولار هیچ فرقی نکرده اند، در نتیجه اینکه افراد به کرونا مبتلا شده اند، توسط این کیت ها قابل تشخیص می باشد، اما درباب نوع کروناویروسی که فرد را آلوده کرده، موضوع متفاوت می باشد.
او در آخر اضافه کرد: کیت های NGS(توالی یابی پیشرفته ژنی) امکان تشخیص کروناویروس جهش یافته را از کروناویروس قبلی فراهم می آورد که بیش از ۲۰۰ دلار قیمت دارد و در حقیقت احتیاجی هم به تهیه آن نیست. این کیت به تعداد محدود در کشور وجود دارد اما در سایر آزمایشگاه ها از روش مولکولی استفاده می کنند؛ به این صورت که قسمتی از ژن که در واریانت تغییر کرده است را PCR و تغییرات واریانت را روی ژن شناسایی می کنند. البته این روش از دقت بالایی برخوردار نیست اما مورد استفاده است.



1399/12/20
12:42:52
0.0 / 5
1372
تگهای خبر: بیماری , دانشگاه , عفونی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag