سازمان غذا و دارو اعلام كرد

آنتی بیوتیك های تاریخ مصرف گذشته را دور نریزید

آنتی بیوتیك های تاریخ مصرف گذشته را دور نریزید

به گزارش بیو بگ مدیركل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو ضمن تشریح نحوه امحاء خانگی آنتی بیوتیك های تاریخ مصرف گذشته، اظهار داشت: اگر آنتی بیوتیك ها وارد طبیعت شوند، از راه باران، آب های زیرزمینی و... وارد خاك و آب شرب شده، تصفیه شده و بدون اینكه اطلاع داشته باشیم وارد چرخه خوراك مردم می شوند و مقاومت میكروبی ایجاد می شود.


دكتر مهرناز خیراندیش در گفتگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت مصرف غیرمنطقی آنتی بیوتیك ها، اظهار داشت: فرهنگ مصرف غیرمنطقی آنتی بیوتیك در خیلی از نقاط جهان وجود دارد. اگر به نمودار تولید آنتی بیوتیك نگاه نماییم، می بینیم كه یكسال پس از ورود آنتی بیوتیك به بازار دارویی، نخستین گزارش مقاومت میكروبی هم منتشر گردید. مسابقه بین میكروب ها و انسان ها از همان زمان شروع شد. به صورتی كه انسان ها آنتی بیوتیك های جدیدی تولید كردند و میكروب ها هم نسبت به آنها مقاوم شدند. چونكه میكروب موجودی هوشمند است و آنتی بیوتیك را شناسایی می كند و خودش را در مقابل آن تغییر می دهد.
دوره طلایی آنتی بیوتیك هاوی اضافه كرد: بر همین مبنا در سال های ابتدایی تولید این داروها، تعداد زیادی آنتی بیوتیك به بازار عرضه می شد؛ به صورتی كه یك دوره ای را دوره طلایی تولید آنتی بیوتیك اعلام نمودند. چونكه آنتی بیوتیك های جدید كشف شد و از راه رسید، اما از یك جایی به بعد سرعت این اقدام كاهش یافت؛ به صورتی كه ایجاد و شناسایی آنتی بیوتیك های جدید خیلی سخت شده است. چونكه ساخت آنتی بیوتیك هزینه های زیادی دارد و از سویی به سرعت مقاومت برایش ایجاد می شود. همینطور مصرف آنتی بیوتیك همیشگی نیست.
مصرف آنتی بیوتیك را منطقی كنیدوی افزود: بر همین مبنا در تمام دنیا هفته ای را برای آگاه سازی نسبت به مقاومت میكروبی ناشی از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیك برگزیدند. در این هفته به مردم آگاهی هایی درباره مصرف آنتی بیوتیك و مقاومت میكروبی ناشی از آن عرضه می شود. یكی از طریق های كاهش مقاومت میكروبی ناشی از آنتی بیوتیك ها، مصرف منطقی آنتی بیوتیك است؛ اما موثرترین راه، جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری است. بر همین مبنا رعایت نكات بهداشتی، ضدعفونی های مناسب در بیمارستان ها و...، شستن دقیق، درست و مكرر دست ها با آب و صابون كه یكی از موثرترین راه هایی است كه سبب می شود كمتر بیمار شویم و كمتر به آنتی بیوتیك نیاز پیدا نماییم و... باید مورد توجه قرار گیرد. حال اگر با وجود همه این اقدامات بیمار شدیم باید آنتی بیوتیك ها را به صورت دقیق، درست و طبق دستور پزشك مصرف نماییم.
برای سرماخوردگی، آنتی بیوتیك نخورید مدیركل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به یكی دیگر از علل ایجاد مقاومت میكروبی، اظهار نمود: یكی دیگر از طریق های مقاومت میكروبی استفاده از آنتی بیوتیك ها در بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا است. به صورت كلی آنتی بیوتیك هیچ تاثیری بر روی ویروس ندارد. آنتی بیوتیك از اساس ویروس ها را شناسایی نمی كند تا بتواند روی آنها اثر گذارد. حال آنتی بیوتیكی كه ما در زمان بیماری ویروسی مان مصرف می نماییم، سبب می شود كه میكروب های كمی كه در بدن ما وجود دارد، با این آنتی بیوتیك آشنا گردند و یا پس از دفع آنتی بیوتیك در طبیعت میكروب ها با آن روبرو شده و شناسایی اش كنند و نسبت به آن مقاوم شوند. از طرفی در بیماری ویروسی باید سیستم ایمنی فرد با ویروس روبرو شود تا فرد زودتر بهبود یابد، اما زمانیكه آنتی بیوتیك مصرف می كنید، میكروب های خوب داخل روده كه سبب جذب غذا می شوند، از بین می روند و در نتیجه فرد غذای كمتری می تواند جذب نماید، بدنش ضعیف تر می شود و نمی تواند با ویروس روبرو شود.
آنتی بیوتیك ها را دور نریزید، كپسوله كنیدوی افزود: باید توجه كرد كه آنتی بیوتیك هایی كه دور می ریزیم، بسیار خطر آفرین بوده و منجر به مقاومت میكروبی می شوند؛ چونكه وقتی می گوییم تاریخ مصرف یك دارو گذشته، ۱۰ درصدش از بین رفته و امكان دارد موادش به مواد سمی تبدیل گشته باشد، اما ۹۰ درصد موادش وجود دارد. حال وقتی وارد طبیعت می شود و از آنجایی كه آنتی بیوتیك ها اكثرا به صورت محلول در آب هستند، از راه باران، آب های زیرزمینی و... وارد خاك، آب شرب شده، تصفیه نمی شوند و بدون اینكه اطلاع داشته باشیم از راه حیوانات و گیاهان وارد چرخه خوراك مردم می شوند و مقاومت میكروبی ایجاد می شود. از یك طرف استفاده غیرمنطقی و غیراصولی آنتی بیوتیك ها در دامپزشكی هم به مقاومت میكروبی كمك می نماید.
مدیركل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت سازمان غذا و دارو تصریح كرد: مردم آنتی بیوتیك های تاریخ گذشته ای را كه در خانه دارند، می توانند با روش كپسوله كردن، به درستی امحا كنند؛ به صورتی كه آنها را در پاكت های مخصوص بسته بندی شده قرار داده و بر رویشان نوشته شود كه در آنها آنتی بیوتیك است و سپس تحویل قسمت بازیافت شهرداری شوند تا از جانب شهرداری به صورت مناسب امحاء شوند. شهرداری این آنتی بیوتیك ها را داخل بتون می ریزد كه نتوانند وارد فضای آب و خاك شود و آن زمان آنها را دفع می كنند.



1398/09/04
11:58:10
5.0 / 5
4279
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
بیو بگ BioBag