فشارخونی ها از هوای سرد دوری كنند
بیو بگ: یك فوق تخصص بیماری های كلیه اظهار داشت: سرما بعنوان یك استرس فیزیكی باعث افزایش فشارخون در بیماران می شود؛ ازاین رو بیماران مبتلا به فشارخون بالا باید كمتر در معرض هوای سرد قرار گیرند.
محمد سعد فرقانی در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: افرادی كه فشارخون بالا دارند لازم است در سن ۴۰ سالگی و افرادی كه دارای اضافه وزن یا مبتلا به چاقی هستند حداقل سالی یكبار غربالگری انجام دهند.
وی با اشاره به اینكه حدود ۲۰ درصد افراد جامعه مبتلا به فشارخون بالا هستند، اضافه كرد: فشارخون بالا در افراد می تواند علت تولید صدمه به كلیه باشد و با عنایت به شیوع بالای آن متاسفانه افراد از آن بی خبرند.
این فوق تخصص بیماری های كلیه اضافه كرد: بیماران مبتلا به فشارخون بالا با كنترل فشار و مصرف دارو می توانند از تولید صدمه كلیه یا پیشرفت بیماری كلیوی جلوگیری نمایند.
فرقانی اضافه كرد: برای درمان صدمه كلیوی در زمینه فشارخون و دیابت، كنترل قندخون و فشارخون از اساسی ترین اقدامات توسط پزشك است.
وی اظهار داشت: فشارخون بالا می تواند بیماری بی علامت و بی سر و صدایی باشد كه در صورت پیشرفت، عوارض زیادی همچون صدمه قلبی، كلیوی و بینایی تولید كند. در صورت پیشرفت بیماری كلیه در مراحل انتهایی، برای درمان مبادرت به جایگزینی كلیه می گردد كه شامل دیالیز صفاقی، دیالیز خونی و پیوند كلیه است. پیوند كلیه در افرادی كه سن كمتر از ۶۵ سال و وضعیت عملكرد قلبی مناسب دارند، بهترین اقدام است.
فرقانی با اشاره به اینكه از هر سه فرد، یك نفر به فشارخون بالا مبتلا است، اظهار داشت: فشارخون عامل اصلی سكته قلبی و مغزی است كه درمان آن شامل ورزش، ترك الكل، ترك سیگار، رژیم غذایی سالم و كاهش استرس است.
این فوق تخصص بیماری های كلیه اضافه كرد: فشارخون بالا در دوران حاملگی بخصوص سه ماهه دوم با مشكلات و عارضه های جدی همراه می باشد، بنابراین كنترل فشارخون پیش از حاملگی بسیار مهم می باشد.
فرقانی اظهار داشت: علاوه بر مصرف دارو، روش هایی برای كنترل فشارخون بالا همچون داشتن وزن مناسب، مصرف رژیم غذایی حاوی میوه ها، سبزیجات و محصولات لبنیاتی كم چرب، كم كردن میزان مصرف نمك، فعالیت بدنی (ورزش) منظم روزانه ۳۰ دقیقه، قطع مصرف نوشیدنی های الكلی و اندازه گیری فشارخون در منزل سفارش می گردد.
وی با اشاره به اینكه استرس شغلی و كم خوابی از علل فشارخون بالاست، اضافه كرد: فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیك در استرس های عاطفی و فیزیكی با افزایش فشارخون و ضربان قلب همراه می باشد. همینطور سرما بعنوان یك استرس فیزیكی باعث افزایش فشارخون در بیماران می شود؛ بنابراین بیماران مبتلا به فشارخون بالا لازم است كمتر در معرض هوای سرد قرار گیرند.
فرقانی اظهار داشت: استنشاق هوای آلوده هم به صورت حاد باعث افزایش فشارخون می گردد. این افزایش فشار خون در افراد نرمال هم رخ می دهد؛ در واقع ذرات بزرگ و كوچك با ورود به گردش خون باعث استرس اكسیداتیو و التهاب عروقی و تولید و تشدید فشارخون بالا می شوند.
وی تصریح كرد: بیماران دارای فشارخون در صورت مبتلا شدن به دیابت، لازم است آپنه خواب، تپش قلب بدون علت خاص و برخی عوارض قلبی در رابطه با فشارخون را هم بررسی كنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب