خواص اعجاب انگیز هسته زردآلو

خواص اعجاب انگیز هسته زردآلو

بیو بگ: مغز هسته زرد آلو با طعمی دلپذیر و ظاهری شبیه بادام سال ها است جای خودرا در طب ایرانی و باورهای غذایی باز کرده است.


به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، زردآلو یکی از میوه های بسیار پرخاصیت و پرطرفدار است که هسته آن دارای یک مغز، مشابه بادام بوده که با شکستن هسته، می توان مغز هسته زردآلو را میل کرد. مغز هسته زردآلو در بیشتر اوقات خوشمزه بوده، اما گاهی می تواند مزه تلخی داشته باشد. به علت مزه خوب این مغز، خیلی از افراد تمایل به مصرف مغز هسته زردآلو دارند؛ اما در ارتباط با میزان مصرف و فواید و عوارض مصرف هسته زردآلو تحقیقات بسیاری انجام شده است و مشاوران تغذیه و متخصصان سفارش های فراوانی در ارتباط با مصرف هسته زردآلو دارند.

خواص هسته زردآلو در طب ایرانی

در زردآلو میزان زیادی فیبر، ویتامین C، ویتامین A، انواعی از آنتی اکسیدان ها همچون بتاکاروتن، پتاسیم و آهن وجود دارد. همین طور مغز هسته زردآلو شیرین نیز بعد از شکستن هسته آن، به صورت یک بادام است که سبب گشته است خیلی از افراد و به ویژه خردسالان به خوردن مغز هسته زردآلو علاقه بسیاری داشته باشند و تصور کنند که به علت آنکه زردآلو خواص بسیاری دارد، مغز آن نیز سرشار از خاصیت است. یکی از خواص هسته زردآلو در طب اسلامی که به آن اشاره شده است، دارا بودن آمیگدالین است. تحقیقاتی که در لابراتوار انجام شده است، آمیگدالین را بعنوان یک ماده با خاصیت ضد سرطانی تشخیص دادند؛ اما این مسئله در آزمایشات مؤسسه ملی سرطان تأیید نشده است. با این وجود در ساخت برخی داروهای درمان سرطان از این ماده استفاده می نمایند. به علت خواص هسته زردآلو خشک شده و عملکرد ضد سرطانی آن، به افرادی که احتمال بالایی برای ابتلاء به سرطان دارند و یا کسانیکه از آن بهبودی پیدا کرده اند، سفارش می شود به تعداد خیلی کم در روز هسته زردآلو میل کنند که با مصرف زیاد آن به عوارض مصرف هسته زردآلو گرفتار نشوند.

خواص هسته زردآلو برای کودکان

خردسالان اغلب بعد از مصرف زردآلو که خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد، علاقمند هستند هسته آنرا بشکنند و از طعم خوب مغز هسته زردآلو استفاده نمایند. با این وجود، وجود خواص هسته زردآلو برای خردسالان هنوز به اثبات نرسیده است و بهتر است از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند. شاید مصرف تا حدود ۵ عدد از این ماده برای بزرگسالان مشکلی ایجاد نکند، اما بهتر است به علت تشکیل موادی شبیه به سیانور در بدن، خردسالان از مصرف هسته زردآلو اجتناب کنند.

خواص هسته زردآلو در بارداری

هسته زردآلو دارای آمیگدالین است و بنابراین می تواند مسمومیت سیانید ایجاد نماید. نه فقط هیچ گونه خواص هسته زردآلو در حاملگی و دوران شیردهی به اثبات نرسیده است؛ بلکه سفارش می شود خانم های حامله و شیرده از مصرف مغز هسته زردآلو در این دوران اجتناب کنند.

هسته زردآلو حاوی تیامین و اسیدهای چرب امگا ۳ است

دانه های زردآلو حاوی سطوح بالایی از تیامین است که بعنوان ویتامین B1 نیز شناخته می شود، که برخی مطالعات نشان می دهد امکان دارد به کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب کمک نماید. تیامین امکان دارد فشار پمپ (سیستولیک) و پر کردن (دیاستولیک) را به قلب تحریک کند و احتمالا به جلوگیری از نارسایی احتقانی قلب کمک می نماید. دانه های زردآلو همین طور به علت پتانسیل خود در پایین آوردن التهاب شناخته شده اند. مطالعات نشان می دهد که محتوای فیبر موجود در دانه ها امکان دارد اسید و سایر سموم را در بدن به دام بیندازد و به حذف آنها کمک نماید. تحقیقات نشان می دهد که دانه های زردآلو حتی امکان دارد از موارد شدید التهاب مانند آرتریت حمایت کند. در یک مطالعه کره جنوبی که بر روی موش های دچار آرتریت انجام شد، هسته زردآلو در پایین آوردن درد در رابطه با آرتریت موفق بود.

هسته زردآلو برای سلامت تنفسی بدن مفید است

هسته زردآلو برای قرن ها در طب سنتی چینی برای پشتیبانی از سلامت تنفسی استفاده می شود. تحقیقات نشان می دهد که مواد فعال موجود در دانه های زردآلو امکان دارد بعنوان خلط آور یا موادی که ترشحات راه هوایی را می افزایند، با افزایش محتوای آب عمل کنند. افزایش محتوای آب به بدن اجازه می دهد تا بیماری هایی را که می تواند موجب التهاب، عفونت، حملات آسم، واکنش های آلرژیک و سایر مشکلات تنفسی شود را دفع کند.
خواص هسته زردآلو در طب اسلامی

خواص روغن هسته زردآلو

با وجود آنکه مصرف مغز هسته زردآلو به علت ناچیز بودن خواص هسته زردآلو خشک شده، سفارش نمی شود؛ اما روغن هسته زردآلو خواص زیادی دارد که برای مصرف موضعی، اغلب مشکلی ایجاد نمی کند و بهتر است بصورت خوراکی مصرف نشود. از خواص روغن هسته زردآلو می توان وجود مواد آنتی اکسیدانی، مواد ضد باکتریایی و مواد مغذی را نام برد که سبب جوانسازی پوست و کاهش چین و چروک می شوند. همین طور روغن هسته زردآلو می تواند همچون یک تونر عمل کرده و به پاکسازی عمقی پوست کمک نمایند. جهت کمک به آبرسانی پوست و همین طور جلوگیری از اثرات مخرب آفتاب، از روغن هسته زردآلو استفاده می نمایند که نه فقط به مرطوب نگه داشتن پوست کمک می نماید، بلکه به علت داشتن ویتامین E، خاصیت ضد آفتابی دارد. دیگر خواص روغن هسته زردآلو برای مو است که به علت وجود ویتامین A، فولیکول های مو را تقویت کرده و به کاهش ریزش مو کمک می نماید. همین طور ویتامین E موجود در روغن هسته زردآلو، به رفع خشکی مو و حفظ رطوبت آن کمک می نماید.

مضرات هسته زردآلو

با وجود آنکه تعدادی از محققین ادعا می کنند آمیگدالین موجود در هسته زردآلو خواص ضد سرطانی دارد؛ اما این ماده درون بدن با آنزیم ها واکنش داده و در نتیجه هیدروژن سیانید آزاد می نماید که این ماده عملکردی شبیه به سیانید در بدن دارد. از مضرات هسته زردآلو می توان عوارض مصرف آمیگدالین را بیان کرد که در صورت مصرف بیش از اندازه آن، می تواند حتی اختلال تنفسی، فلج و مرگ را به دنبال داشته باشد. مضرات هسته زردآلو، هم شامل عوارض ملایم مغز هسته زردآلو هستند که سردرد، حالت تهوع، استفراغ و احساس گیجی به فرد دست می دهد و از مضرات هسته زردآلو شدید نی می توان به مسمومیت سیانیدی اشاره نمود که سطح هوشیاری را کاهش داده، سبب بروز سیانوز یعنی کبود شدن پوست، ناخن و لب ها به علت کمبود اکسیژن در بافت می شود؛ همین طور افتادگی پلک چشم و فشارخون پایین نیز به دنبال دارد. همین طور مسمومیت سیانیدی می تواند به کبد لطمه زیادی برساند و حتی مصرف هسته زردآلو و مصرف همزمان ویتامین C سبب افزایش میزان سیانید در بدن شده و حتی می تواند منجر به کما و مرگ گردد. مغز هسته زردآلو را نباید همزمان با هلو، کرفس، جوانه گندم و هویج مصرف کرد برای اینکه سبب چند برابر شدن عوارض جانبی آمیگدالین در بدن می شود.


منبع:

1404/05/08
09:15:09
5.0 / 5
19
تگهای خبر: بیماری , درمان , سلامت
این مطلب بیوبگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
پربیننده های بیوبگ

پربحث های بیوبگ

جدیدهای بیوبگ

بیو بگ BioBag