ژن لاغری واقعا وجود دارد!

ژن لاغری واقعا وجود دارد!

تعدادی از پژوهشگران آمریکایی در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند ژن های لاغری واقعاً وجود دارند. دانشمندان در این مطالعه ۱۶ نوع تنوع ژنتیکی در رابطه با چاقی را کشف کرده اند.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، گرهی از محققان در یک مطالعه جدید ادعا کرده اند شانزده نوع تنوع ژنتیکی نادر وجود دارند که می توانند از چاقی افراد جلوگیری نمایند.
محققان طی این مطالعه آزمایش "تعیین توالی کلی اگزوم" (whole exome sequencing) را بر روی بیشتر از ۶۴۵ هزار نفر انجام دادند. تعیین توالی کلی اگزوم یک آزمایش ژنتیکی گسترده است که طی آن محققان همزمان هزاران ژن را بررسی می کنند.
آنها ۱۶ گزینه را که بر شاخص توده بدن (BMI) تاثیر دارند و طی آن مشخص می شود افراد دارای وزن طبیعی، اضافه وزن یا چاقی هستند، شناسایی نمودند.
جهش های نادر ژنتیکی در یکی از ژن ها به نام "GPR۷۵"، با محافظت در مقابل چاقی مرتبط بود. وزن افرادی که حداقل یک نسخه غیرفعال از ژن "GPR۷۵" را داشتند، حدود ۱۲ پوند (۵.۴ کیلوگرم) کمتر بود و این افراد ۵۴ درصد کمتر نسبت به افراد فاقد این جهش، با خطر چاقی روبرو بودند. گفتنی است شاخص توده بدنی حاملان جهش یاد شده به صورت متوسط ۱.۹ کیلوگرم کمتر بود.
به قول محققان نتایج این مطالعه می تواند به توسعه اهداف درمانی بالقوه ای برای درمان چاقی در انسان منجر شود. چاقی با طیف وسیعی از بیماری های انسانی همچون دیابت، سرطان و بیماری های قلبی مرتبط می باشد. این مطالعه توسط محققان شرکت بیوتکنولوژی"Regeneron " واقع در نیویورک انجام شد.
"جورج دی یانکوپولوس" (George D. Yancopoulos)، رئیس و مدیر ارشد علمی شرکت "Regeneron" اظهار داشت: کشف ابرقدرت های محافظتی ژنتیکی مانند GPR۷۵، امید در مبارزه با چالش های بهداشت جهانی پیچیده و شایع مانند چاقی را فراهم می آورد.
قبلاً مشخص شده بود که چربی بدن یک خصوصیت بسیار وراثتی است و عوامل ژنتیکی در تعادل انرژی و تنظیم چربی بدن نقش اساسی دارند، اما این که چگونه ژن ها و انواع مختلف کدگذاری نادر می توانند افراد را از چاقی مستعد یا محافظت کنند، کاملاً درک نشده بود. درک این مورد می تواند راهی برای توسعه استراتژی های درمانی ایمن و مؤثر برای درمان چاقی را فراهم آورد.
در این مطالعه محققان آزمایشات تعیین توالی اگزوم را بر روی ۶۴۵ هزار و ۶۲۶ فرد از انگلستان، ایالات متحده و مکزیک انجام دادند.
GPR۷۵ تقریباً در چهار نفر از هر ۱۰ هزار نفر فرد قرار گرفته تحت آزمایش مذکور مشاهده شد. محققان این یافته ها را در موش هایی که از نظر ژنتیکی اصلاح شده بودند و فاقد نسخه ژن GPR۷۵ بودند هم تأیید کردند.
یافته های این مطالعه در مجله "Science" منتشر گردید.




منبع:

1400/04/11
16:33:37
5.0 / 5
1219
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag