علیرضا زالی عنوان كرد؛

آشتی علوم انسانی و علوم پزشكی در مبارزه ایران با كرونا

آشتی علوم انسانی و علوم پزشكی در مبارزه ایران با كرونا

به گزارش بیو بگ رئیس ستاد مقابله با كرونا در تهران اظهار داشت: مدت ها بود كه در نظام سلامت در تشنگی مطلق به سر می بردیم و شرایط فعلی زمان مناسبی برای آشتی جدید علوم انسانی و علوم پزشكی است.



به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، آئین رونمایی از کتاب «کرونا مثبت» محصول جدید مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) در زمینه ابعاد اجتماعی و انسانی بحران کرونا با حضو علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران اجرا شد.
علیرضا زالی با تقدیر از انتشار کتاب کرونا مثبت، این اثر را رهیافتی سترگ در حوزه علوم انسانی با نگاه عمیق دینی دانست و از انتشار این اثر در زمان بسیار اندک، باتوجه به تازگی و صعوبت آن تشکر و قدردانی کرد.
فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در کلانشهر تهران، کرونا را یک محک و آزمون جدی برای حکمرانی ها در عرصه جهانی معرفی نمود و افزود: با توجه به این که کشورهای مختلف با شرایط مشابهی مواجه بودند، محک مناسبی خوردند و خوشبختانه دراین زمینه جمهوری اسلامی در زمره حکمرانی های مناسب و مطلوب تلقی می شود. ایشان نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران را صِرف علم پزشکی ندانست و به آن ابعاد دینی و ساختار ایدئولوژیک حکمرانی را افزود. به تعبیر ایشان این موفقیت در حالی بود که عدم کفایت بعضی از ساختارهای قدرت نمای سیاسی در عرصه جهانی کاملاً نمایان شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کرونا را عاملی دانست که غفلت از اخلاق و ارزش ها را از زندگی مکانیکی بشر زدود.
وی اضافه کرد: بی پناهی بشر با کرونا کاملاً نمایان شده، و شاهد بازگشت و رجعت به مسائل عرفانی و دینی هستیم. این شرایط برای ارائه چهره نوینی از جهان بینی غنی اسلامی به عرصه جهانی بسیار مناسب می باشد.
زالی به بروز یک آپارتاید پزشکی توسط داعیه داران «حقوق بشر» و «سلامت برای همه» اشاره نمود و توضیح داد: افراد معمَّر و مُسن گاهی در دریافت خدمات پزشکی مورد غفلت واقع می شدند و یکی از دلیلهای بالا رفتن مرگ ومیر در عرصه جهانی در کرونا همین بی توجهی به بحث سالمندان بود، در صورتیکه در جامعه دینی و ایرانی، افراد کهنسال از جایگاه رفیعی برخوردار می باشند. بگفته ایشان در ایران هیچ فاکتور اجتماعی بعنوان عامل پرمخاطره در نظر گرفته نشده و حتی افراد کارتن خواب با حداقل بضاعت اقتصادی، در بیمارستان ها مورد مداوا قرار گرفته اند.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تقدیر از خیزش مومنانه و بروز الفت عمومی در میان مردم گفت: مردم ایران نشان دادند کما فی السابق همانند دفاع مقدس آماده حرکت جهادگونه و خیرِ جمعی هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کرونا را نقطه عطفی برای در هم نوردیدن مرزهای دانش توسط شرکت های دانش بنیان و جوان دانست و تلفیق بین بحث های مهندسی و پزشکی، انسانی و پزشکی را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: مدت ها بود که در نظام سلامت در تشنگی مطلق به سر می بردیم و شرایط فعلی زمان مناسبی برای آشتی جدید علوم انسانی و علوم پزشکی است.
زالی در همین راستا جایگاه متفاوتی برای «کرونا مثبت» قائل شد و اشاره کرد: با توجه اینکه حجم قابل توجهی از ادبیات جهانی امروز مملوّ از مسائل پزشکی است، به شدت با قلّت کارهای فاخر در زمینه علوم انسانی مواجه هستیم. امروز سلامت ابعاد متفاوتی داشته و فقط شامل بحث های بیولوژیکی و فیزیکی نیست.
وی شرایط امروز کشور را بیش از هر زمان دیگری نیازمند اقتصاد مقاومتی دانست و اضافه کرد: اگر این حرکت در سال های اخیر مورد غفلت قرار نمی گرفت امروز دستمان دراین زمینه پرتر بود. مسیری که در نگاه ایشان هنوز هم برای دنبال کردن آن دیر نشده است.
رئیس ستاد مبارزه با کرونا در کلانشهر تهران مبارزه با بیماری کرونا در تهران را بسیار موفقیت آمیز دانست و توضیح داد آمار بهبود یافتگان قطعی در تهران ۸۸.۹ درصد و همین طور مرگ ومیر در تهران در نسبت به مراجعین را تنها ۱.۶۹ است. از دیگر افتخارات مدیریت کرونا، کارهای پژوهشی است و هم اکنون ۸۵۰ کار پژوهشی بهادار در سراسر کشور در زمینه پزشکی در حال انجام می باشد.
فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در تهران، با اعلان اینکه در بروز اپیدمی کارآزمایی بالینی بسیار دشوار است، انجام ۱۶۰ کارآزمایی بالینی را از افتخارات جامعه پزشکی و نظام سلامت دانست و اضافه کرد: اگر این آمار با آمار خیلی از کشورهای توسعه یافته مقایسه شود، نقش تأثیرگذار ایران در تولید علم در زمینه کرونا روشن تر خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شکل گیری زیر ساخت های موفقیت مبارزه با کرونا را در سایه انقلاب اسلامی دانست و اضافه کرد: اصلی ترین آنها را بحث خودکفایی و خوداتکایی بیان کرد که در سایه رهنمودهای داهیانه مقام معظم رهبری شکل گرفته است؛ نهضت نرم افزاری، جهش علمی، نقشه جامع علمی، حرکت به سمت میان برهای علمی، حرکت به سمت دانش های بنیادی، توجه به علوم پایه، ابتنا به ظرفیت های درون زا در زمینه ارتقا کمی و کیفی دانش دانشگاهی را همچون این موارد است. به تعبیر ایشان: اگر امروز سرافرازانه، کارنامه درخشانی در زمینه بیماری کرونا در عرصه ی جهانی عرضه می نماییم، ناظر به اهتمام سابق در نظام سلامت کشور است. در صورتیکه در خیلی از کشورهای توسعه یافته جهانی برای یک وینتیلاتور جنگ و تهاجم شکل گرفت.
زالی در آخر آئین رونمایی از کتاب «کرونا مثبت»، به نزدیکی بیشتر دو حوزه علوم انسانی و علوم پزشکی سفارش کرده و این را دروازه ای جدید برای رشد و پیشرفت دانست و همین طور ابراز امیدواری کرد این مسیر به خدمت رسانی مؤثرتر و نافع ختم شود.
متن کامل کتاب «کرونا مثبت» را می توانید از لینک https: //rushda.ir/?p=7871 دریافت کنید.


منبع:

1399/03/08
13:16:46
5.0 / 5
2971
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
بیو بگ BioBag