معاون توسعه و مدیریت سازمان غذا و دارو هشدار داد
دارو و تجهیزات زیر سایه انباشت بدهی ها
بیو بگ: معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو با تشریح آخرین وضعیت مالی حوزه سلامت، نسبت به تداوم فشارهای اقتصادی و آثار آن بر پایداری زنجیره تأمین دارو و تجهیزات پزشکی اخطار داد.
به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، دکتر نقی شهابی مجد ضمن اشاره به شرایط فعلی دانشگاه های علوم پزشکی اظهار داشت: انباشت معوقات مالی، چه در عرصه نیروی انسانی و چه در بخش دارو و تجهیزات پزشکی، به مرحله ای رسیده که روند عادی ارایه خدمات سلامت را با چالش های قابل توجهی همراه کرده است.
وی ادامه داد: اکنون مطالبات شرکتهای دارویی از بخش دولتی به حدود ۴۷ هزار میلیارد تومان و مطالبات شرکتهای تجهیزات پزشکی به حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. این سطح از بدهی، جریان نقدینگی صنعت را تحت فشار قرار داده و تداوم تولید و تأمین را برای بخشی از شرکت ها با دشواری مواجه کرده است.
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از شرکتهای دارویی با محدودیت های مالی جدی رو به رو هستند و حتی در پرداخت حقوق کارکنان یا تأمین مواد اولیه با مشکلاتی مواجه گشته اند. پیامد این شرایط، افزایش موارد کسری در اقلام دارویی و کاهش سطح ذخایر در مراکز درمانی بوده است.
شهابی مجد افزود: در عرصه تجهیزات پزشکی هم وضعیت مشابهی مشاهده می شود. برخی شرکت ها همکاری با بیمارستان ها را محدود کرده یا تأمین کالا را منوط به تسویه نقدی کرده اند که در صورت تداوم، می تواند دسترسی بیماران به خدمات درمانی را با دشواری هایی همراه کند.
وی ضمن اشاره به وضعیت تأمین ارز اظهار داشت: نیاز سالانه کشور برای دارو و تجهیزات پزشکی حدود ۵ تا ۵.۵ میلیارد دلار برآورد می شود، اما از ۲.۲ میلیارد دلار ارز ترجیحی تخصیص یافته، حدود ۷۰۰ میلیون دلار هنوز منتقل نشده است. در عمل، از شروع سال تنها حدود یک سوم ارز مورد نیاز تأمین و منتقل شده که این مساله یک هشدار جدی برای امنیت دارویی کشور محسوب می شود.
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در کنار این موضوع، کاهش منابع ارزی پیش بینی شده در بودجه سالجاری و فاصله معنادار میان ارز ترجیحی و قیمت ارز آزاد، فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد کرده و استمرار فعالیت اقتصادی آنها را با محدودیت هایی همراه ساخته است.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی تاکید کرد: در چنین شرایطی، اصلاح سازوکارهای مالی و توجه جدی به جریان نقدینگی در زنجیره دارو و تجهیزات، یک لزوم اجتناب ناپذیر است و هرگونه تأخیر در این عرصه، مستقیماً پایداری خدمات سلامت را تحت تاثیر قرار می دهد.
به گزارش سازمان غذا و دارو، شهابی مجد ضمن اشاره به اهمیت اولویت بندی پرداخت ها تصریح کرد: در صورتیکه سهم دارو و تجهیزات از منابع دانشگاه ها بموقع پرداخت نشود، دانشگاه ها در انجام مأموریت های درمانی خود با محدودیت های عملیاتی مواجه خواهند شد.
بطور خلاصه، حالا مطالبات شرکتهای دارویی از بخش دولتی به حدود ۴۷ هزار میلیارد تومان و مطالبات شرکتهای تجهیزات پزشکی به حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. وی ضمن اشاره به وضعیت تامین ارز عنوان کرد: نیاز سالانه کشور برای دارو و تجهیزات پزشکی حدود ۵ تا ۵.۵ میلیارد دلار برآورد می شود، اما از ۲.۲ میلیارد دلار ارز ترجیحی اختصاص یافته، حدود ۷۰۰ میلیون دلار هنوز منتقل نشده است.
منبع: biobag.ir
این مطلب بیوبگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب