نقش شکلات تلخ در کند کردن روند پیری
به گزارش بیو بگ، متخصصان علوم تغذیه در «کینگز کالج لندن» در یک مطالعه تازه دریافته اند یک ترکیب شیمیایی طبیعی معروف به «تئوبرومین» که طعم تلخ شکلات تلخ را ایجاد می کند، امکان دارد خواص ضد پیری داشته باشد.
به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، تئوبرومین که خاصیت ضدالتهابی دارد و سرشار از آنتی اکسیدان هاست، جزو آلکالوئیدها به شمار می رود؛ ترکیبی گیاهی که با تنظیم ژن ها تعامل دارد و می تواند بر سلامتی اثرات بلند مدت داشته باشد.
بر خلاف سن تقویمی که تعداد سالهای زندگی ما را نشان می دهد، سن زیستی، مبین سن سلول ها و اندام های بدن است. سن زیستی تحت تأثیر عواملی مانند ژنتیک، سبک زندگی، مواجهات محیطی و رژیم غذایی قرار دارد که میزان مصرف کاکائو هم در این بخش اهمیت پیدا می کند.
این مطالعه که هفته قبل در مجله علمی «پیری» (Aging) انتشار یافت، نشان داده است سطح تئوبرومین در جریان خون چطور می تواند به جوان تر ماندن سلول ها و اندام های بدن کمک نماید.
متخصصان برای برآورد سن زیستی در این مطالعه، بر تغییرات شیمیایی دی ان ای و طول تلومرها تمرکز کردند. تلومرها که کلاهک های انتهای کروموزوم ها هستند با بالا رفتن سن کوتاه تر می شوند و این فرآیند می تواند به بروز بیماری های در رابطه با بالا رفتن سن مانند سرطان، دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی کمک نماید. متخصصان سال هاست براین باورند که رژیم غذایی می تواند به صورت مستقیم بر طول تلومرها اثر بگذارد.
این تیم تخصصی با همکاری دو گروه مطالعاتی در اروپا و بررسی حدود ۱۶۰۰ شرکت کننده، دریافته است اشخاصی که سطح تئوبرومین در خون آنها بالاتر بوده، سن زیستی پایین تری داشته اند.
به گزارش ایندیپندنت، «جوردانا بل»، نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: آزمایش های ما نشان داده است میان یکی از ترکیبات کلیدی در شکلات تلخ و جوان تر ماندن برای مدت طولانی تر، ارتباط وجود دارد. البته ما نمی گوییم مردم باید شکلات تلخ بیشتری مصرف کنند اما این مطالعه می تواند به ما کمک نماید بفهمیم چطور خوراکی هایی که هر روز می خوریم، می توانند سرنخ زندگی سالم تر و طولانی تر ما را در دست داشته باشند.
پژوهش های پیشین هم نشان داده اند که تئوبرومین می تواند از مغز در مقابل بیماری آلزایمر محافظت کند. همینطور گفته می شود این ترکیب می تواند صدمه های ناشی از کلسترول بالا بر حافظه و عملکرد شناختی را کم کند.
تیم تحقیقاتی سایر ترکیبات موجود در کاکائو را هم بررسی کردند تا ببینند آیا همان اثر ضدپیری را دارند یا خیر. در نهایت مشخص شد که تئوبرومین بیشترین ارتباط را با تفاوت های در ارتباط با روند پیری دارد.
متخصصان حالا درحال بررسی این مساله هستند که آیا تئوبرومین به تنهایی عمل می کند یا در کنار سایر ترکیبات موجود در شکلات تلخ اثرگذار می باشد. همچون این ترکیبات میتوان به پلی فنول ها اشاره کرد؛ آنتی اکسیدان های قدرتمندی که التهاب را در سراسر بدن کم می کنند از صدمه رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند، سلامت مغز را تقویت و به جلوگیری از بیماری های تحلیل برنده سیستم عصبی کمک می کنند.
متخصصان می گویند پلی فنول ها امکان دارد در نحوه عملکرد تئوبرومین در بدن نقش داشته باشند.
دکتر «رامی سعد»، پژوهشگر اصلی این مطالعه اظهار داشت: این یافته بسیار هیجان انگیز است. حالا پرسش بعدی و مهم اینست که چطور میتوان تعامل میان متابولیت های غذایی و اپی ژنوم را عمیق تر بررسی کرد. این رویکرد می تواند ما را در رابطه با پیری و حتی فراتر از آن همچون بیماری های شایع و نادر به کشفیاتی مهم برساند.
با وجود امیدبخش بودن نتایج، متخصصان تأکید می کنند که متاسفانه افزایش مصرف شکلات تلخ، چاره ای قطعی برای رویارویی با پیری نیست چونکه شکلات علاوه بر ترکیبات مفیدی مانند پلی فنول ها و تئوبرومین، مقدار بالایی قند، چربی و کالری هم دارد. به قول متخصصان، قبل از آن که بتوان سفارش های غذایی مشخصی عرضه داد به مطالعات بیشتری نیاز است.
تلومرها که کلاهک های انتهای کروموزوم ها هستند با بالا رفتن سن کوتاه تر می شوند و این فرایند می تواند به بروز بیماریهای در ارتباط با بالا رفتن سن مانند سرطان، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی کمک کند. البته ما نمی گوییم مردم باید شکلات تلخ بیشتری مصرف کنند اما این مطالعه می تواند به ما کمک کند بفهمیم چه طور خوراکی هایی که هر روز می خوریم، می توانند سرنخ زندگی سالم تر و طولانی تر ما را در دست داشته باشند. دکتر رامی سعد، پژوهشگر اصلی این مطالعه گفت: این یافته بسیار هیجان انگیز است.
منبع: biobag.ir
این مطلب بیوبگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب