فواید اضافه کردن لیمو به چای سبز
بیو بگ: نتایج مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهد اضافه کردن لیمو به چای سبز، فواید زیادی برای سلامتی دارد.
به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، چای سبز با لیمو نوشیدنی خوش طعم و مفیدی است که می تواند در پایین آوردن وزن، افزایش انرژی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت قلب و مغز و حتی پیش گیری از بیماریهای مزمن نقش داشته باشد.
سرشار از آنتی اکسیدان
چای سبز و لیمو هر دو سرشار از آنتی اکسیدان هستند؛ ترکیباتی که از التهاب و لطمه سلولی ناشی از اکسیداسیون جلوگیری می کنند. چای سبز «ئی جی سی جی» ( EGCG) کوئرستین و اسید کلروژنیک دارد، لیمو هم سرشار از ویتامین ث و ترکیبات فلاونوئیدی مانند «هسپریدین» و «نارینگنین» است. آنتی اکسیدان ها می توانند از بیماریهای مزمن مثل دیابت، بیماری قلبی، سرطان و چاقی پیشگیری کنند.
کمک به کاهش وزن
نوشیدن چای سبز با لیمو می تواند همراه خوبی برای رژیم های کاهش وزن باشد. مطالعات نشان داده اند که چای سبز سبب افزایش چربی سوزی و کاهش وزن می شود. در تعدادی تحقیقات مصرف مداوم چای سبز به کاهش وزن بدن، کاهش شاخص توده بدنی و همین طور چربی شکمی منجر گردیده است. پژوهش های حیوانی هم نشان میدهد ترکیبات موجود در لیمو با کاهش اندازه سلول های چربی و افزایش سوخت وساز از اضافه وزن جلوگیری می کند.
محافظت در مقابل دیابت
برخی مطالعات نشان داده اند که چای سبز، کنترل قند خون را بهبود می بخشد و خطر دیابت نوع۲ را کم می کند. چای سبز از التهاب کاهش می دهد و به بدن کمک می نماید انسولین را بهتر استفاده نماید. در یک پژوهش، مصرف عصاره چای سبز در افراد دیابتی، مقاومت به انسولین را پایین آورد و به تنظیم قند خون کمک کرد.
تقویت سلامت قلب
به گزارش ایندیپندنت، لیمو و چای سبز هر دو برای قلب مفیدند. ترکیبات فلاونوئیدی لیمو التهاب را کم می کنند، عملکرد رگ ها را بهبود می بخشند و کلسترول را متعادل نگه می دارند. تحقیقات نشان می دهند که مصرف روزانه لیمو فشار خون را پایین می آورد. همین طور مصرف منظم چای سبز خطر بیماری قلبی، سکته و حمله قلبی را می کاهد.
حمایت از سلامت مغز
نوشیدن چای سبز امکان دارد از خطر زوال عقل و آلزایمر کاهش دهد. بعضی تحقیقات نشان داده اند ترکیبات موجود در چای سبز، سوخت وساز پروتئین هایی را که در ایجاد آلزایمر نقش دارند تغییر می دهند. از طرف دیگر، ترکیبات موجود در مرکبات مثل لیمو، التهاب را کم می کنند و از تشکیل پلاک در مغز جلوگیری می کنند.
تقویت سیستم ایمنی
لیمو منبع عالی ویتامین ث است که التهاب را کم و سلول های ایمنی را فعال تر می کند. افزایش مصرف ویتامین ث از خیلی از عفونت ها جلوگیری می کند و در درمانشان هم موثر است. چای سبز هم ترکیباتی مثل «ئی جی سی جی» دارد. برخی پژوهش های حیوانی نشان داده اند این ترکیبات ایمنی بدن را تقویت می کنند و حتی می توانند مانع برخی بیماریهای خودایمنی شود.
افزایش انرژی
چای سبز حاوی کافئین طبیعی است که سطح انرژی را بالا می برد، خستگی را کم می کند و هوشیاری را بیشتر می کند. کافئین، تمرکز ذهنی و حتی عملکرد ورزشی را بهبود می بخشد. از آنجا که میزان کافئین چای سبز کمتر از قهوه است، برای آنهایی که به دزهای بالای کافئین حساسند، انتخاب مناسبی است.
پیشگیری از سنگ کلیه
سنگ کلیه، رسوبات سخت مواد معدنی است که درد و مشکلات زیادی بوجود می آورد. آزمایش ها نشان داده اند مصرف چای سبز خطر تشکیل سنگ کلیه را کم می کند. اسید سیتریک موجود در لیمو هم با افزایش حجم ادرار و پیشگیری از تجمع کریستال های کلسیم به پیش گیری از سنگ کلیه کمک می نماید.
محافظت در مقابل سرطان
ترکیبات چای سبز و لیمو از رشد و گسترش سلول های سرطانی جلوگیری می کنند. مطالعات نشان داده اند مصرف مرکبات با کاهش خطر سرطان هایی مانند سرطان ریه، معده، مری و سینه هم راه است. چای سبز هم می تواند از سرطان های مثانه، روده بزرگ، سینه و پروستات پیشگیری کند.
کمک به آبرسانی بدن
چای سبز با لیمو، یک نوشیدنی خوش طعم و ساده برای تأمین آب بدن است. آب کافی برای تمامی جنبه های سلامتی از پوست گرفته تا مغز، گوارش، کلیه و حتی کنترل وزن ضرورت دارد. نوشیدن مایعات کافی می تواند از مشکلاتی مثل یبوست، سردرد و تشکیل سنگ کلیه پیشگیری کند.
خلاصه اینکه سرشار از آنتی اکسیدان چای سبز و لیمو هر دو سرشار از آنتی اکسیدان هستند؛ ترکیباتی که از التهاب و لطمه سلولی ناشی از اکسیداسیون جلوگیری می کنند. از آنجائیکه میزان کافئین چای سبز کمتر از قهوه است، برای آنهائی که به دزهای بالای کافئین حساسند، انتخاب مناسبی است. جلوگیری از سنگ کلیه سنگ کلیه، رسوبات سخت مواد معدنی است که درد و مشکلات زیادی بوجود می آورد.
منبع: biobag.ir
این مطلب بیوبگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب