سازمان جهانی بهداشت:

هیچ ارتباطی بین واکسن و اوتیسم وجود ندارد

هیچ ارتباطی بین واکسن و اوتیسم وجود ندارد

به گزارش بیو بگ، «کمیته ایمنی واکسن های سازمان جهانی بهداشت» روز گذشته (پنج شنبه) اعلام نمود بررسی های علمی جدید هیچ گونه ارتباطی میان تزریق واکسن ها و بروز اختلال طیف اوتیسم نشان نمی دهد؛ نتیجه ای که این نهاد پیشتر هم بیشتر از دو دهه قبل به آن رسیده بود.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، کمیته مشورتی جهانی ایمنی واکسن ها، دو بررسی نظام مند را ارزیابی کرده که شامل مطالعات پخش شده از سال ۲۰۱۰ تا اوت ۲۰۲۵ می شود. این بررسی ها هم بطور کلی تمامی واکسن ها و هم واکسن هایی را در بر می گیرد که حاوی «تیومرسال» هستند. این ترکیب آلی دارای جیوه، برای نگهداری برخی واکسن ها استفاده می شود و مدت هاست از جانب مخالفان واکسیناسیون هدف افترا قرار گرفته است.
منتقدان مدعی هستند این ماده می تواند در بروز اوتیسم نقش داشته باشد اما این ادعا تابحال بنا به تأکید مکرر مطالعات علمی بی اساس بوده است. این کمیته اشاره کرد تنها زمانی می توان وجود رابطه میان واکسن ها و دستاوردهای سلامت را معتبر دانست که تعداد قابل توجهی از پژوهش های با کیفیت، شواهدی پایدار و از نظر آماری معنادار عرضه کنند.
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، ۲۰ مطالعه از مجموع ۳۱ پژوهش بررسی شده، هیچ مدرکی دال بر ارتباط میان واکسن ها و اوتیسم پیدا نکرده اند. ۱۱ مطالعه دیگر که وجود «رابطه احتمالی» را مطرح کرده بودند هم به قول اعضای این کمیته، از ضعف های جدی روش شناختی رنج می بردند و احتمال جانبداری در آنها بالا بوده است.
به گزارش ایندیپندنت، این خبر در حالی منتشر می شود که ماه گذشته «رابرت اف. کندی جونیور»، وزیر بهداشت آمریکا در گفتگویی با روزنامه نیویورک تایمز گفته بود شخصا دستور داده است موضع دیرینه «مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری های آمریکا» را تغییر دهند؛ موضعی که سال ها اعلام می کرد واکسن ها باعث مبتلا شدن به اوتیسم نمی شوند.
با وجود این، دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده، سپتامبر ۲۰۲۵ «اوتیسم» را با واکسن های دوران کودکی و همینطور مصرف داروی مُسکن پرطرفدار «تایلنول/استامینوفن» در زنان آبستن و کودکان مرتبط دانسته بود. تایلنول نام تجاری داروی استامینوفن است؛ یک مُسکن و تب بر رایج که برای کاهش درد و پایین آوردن تب استفاده می شود. ترامپ در نشست خبری در کاخ سفید، همینطور به زنان آبستن و والدین کودکان خردسال سفارش کرده بود از مصرف این داروی مسکن، بدون داشتن نسخه اجتناب کنند.
به رغم دهه ها پژوهش گسترده، دلایل دقیق «درخودماندگی» یا «اوتیسم» همچنان معما باقیمانده است. اوتیسم مجموعه ای پیچیده از شرایط رشد است که با رفتارهای تکراری و مشکل در تعاملات اجتماعی مشخص می شود.

بیشتر بخوانید:


گزارش جنجالی وزیر بهداشت آمریکا در رابطه با ارتباط اوتیسم با استامینوفن آشفتگی در سیاستهای ملی واکسیناسیون در آمریکا برخی تحقیقات پیشتر بیماری مادر در دوران حاملگی را با افزایش ریسک مبتلا شدن به اوتیسم در کودک مرتبط دانسته بودند، موضوعی که شاید به خیلی از مادران احساس گناه داده است. اما پژوهش های تازه تر نشان میدهد هیچ «شواهد قانع کننده ای» وجود ندارد که اوتیسم می تواند ناشی از ابتلای مادر به عفونت، افسردگی یا سایر مشکلات سلامت در دوران حاملگی باشد.
محققان باور دارند اوتیسم معمولاً به عوامل ژنتیکی، قرارگیری در معرض آلودگی و دسترسی به خدمات درمانی مرتبط می باشد. «ماگدالنا یانچکا»، پزشک و محقق به نیویورک پست اظهار داشت: ما هیچ ارتباطی بین کدهای تشخیصی در پرونده های پزشکی که نشان دهنده عفونت در مادر و تشخیص اوتیسم در کودک باشد مشاهده نکردیم. در عین حال، نمی توانیم قطعی بگوییم که عفونت در مادر سبب اوتیسم نمی شود.
این تیم پژوهشی سوابق بیشتر از ۱.۱ میلیون حاملگی در دانمارک را بررسی کردند. آنها دریافتند که بیشتر موارد تشخیص اوتیسم در کودکان را می توان به عواملی مانند سن مادر در دوران حاملگی (احتمال اوتیسم در کودکان مادران مسن تر بیشتر است ) و عوامل ژنتیکی نسبت داد.
میزان مبتلا شدن به اوتیسم در جهان همچنان رو به افزایش است و یانچکا به زوج هایی که فرزندی در راه دارند و به علت سابقه اوتیسم در اعضای نزدیک خانواده شان نگرانند، سفارش می کند با یک مشاور ژنتیک صحبت کنند تا در رابطه با احتمال تشخیص اوتیسم در فرزندشان اطلاعات بیشتری کسب کنند.

به طور خلاصه، این ترکیب آلی دارای جیوه، برای نگهداری برخی واکسن ها استفاده می شود و مدت هاست از طرف مخالفان واکسیناسیون هدف افترا قرار گرفته است. منتقدان مدعی هستند این ماده می تواند در بروز اوتیسم نقش داشته باشد اما این ادعا تاکنون بنا به تاکید مکرر مطالعات علمی بی اساس بوده است. تایلنول نام تجاری داروی استامینوفن است؛ یک مُسکن و تب بر رایج که برای کاهش درد و پایین آوردن تب استفاده می شود.

منبع:

1404/09/22
10:12:08
5.0 / 5
15
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشكی , تجاری
این مطلب بیوبگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
پربیننده های بیوبگ

پربحث های بیوبگ

جدیدهای بیوبگ

بیو بگ BioBag