بیماران دچار سلیاک باید از گلوتن دوری کنند
به گزارش بیو بگ، یک متخصص تغذیه، شناسایی و مدیریت بیماری سلیاک را نیازمند آگاهی از علایم و پایبندی به رژیم غذایی بدون گلوتن دانست.
به گزارش بیو بگ به نقل از وبدا، نسرین شریفی، با اشاره به ماهیت بیماری سلیاک، اظهار داشت: این بیماری گوارشی ناشی از حساسیت به پروتئین گلوتن موجود در گندم، جو و چاودار است که در اثر واکنش سیستم ایمنی، التهاب و از میان رفتن پرزهای روده ایجاد می شود. وی ادامه داد: از میان رفتن پرزهای روده سبب سوءجذب و کاهش سطح جذب مواد غذایی می شود. این متخصص تغذیه گفت: علایم کلاسیک سلیاک شامل اسهال، دردهای شکمی و نفخ است، اما علایم غیرکلاسیک مانند مشکلات پوستی و کم خونی نیز می تواند بروز کند. وی، با اشاره به نقش زمینه های ژنتیکی در بروز این بیماری، اشاره کرد: سلیاک اغلب با بیماریهای خودایمنی دیگر مانند دیابت نوع یک و بیماریهای تیروئیدی هم راه است و بااینکه در کودکی قابل تشخیص می باشد، اما بروز علایم در بزرگسالی نیز شایع می باشد. شریفی، درمان مؤثر این بیماری را تنها در پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن دانست و اظهار داشت: این بیماران باید از مصرف گندم، جو و چاودار پرهیز کرده و از آردهای جایگزین مانند ذرت، برنج و نخودچی استفاده نمایند. وی، با تکیه بر ضرورت دقت بیماران در انتخاب محصولات غذایی و دارویی فاقد گلوتن اضافه کرد: توجه به برچسب محصولات، مشاوره با انجمن های تخصصی و مراجعه به مراکز عرضه معتبر، اهمیت بالای ی در حفظ سلامت این بیماران دارد. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سفارش کرد: بیماران دچار سلیاک برای تامین نیازهای تغذیه ای خود از فروشگاه های معتبر عرضه کننده محصولات عاری از گلوتن خرید کرده و در صورت نیاز از متخصصان تغذیه مشورت بگیرند.
به طور خلاصه، این متخصص تغذیه اظهار داشت: علائم کلاسیک سلیاک شامل اسهال، دردهای شکمی و نفخ است، اما علائم غیرکلاسیک مانند مشکلات پوستی و کم خونی هم می تواند بروز کند. وی، با اشاره به نقش زمینه های ژنتیکی در بروز این بیماری، اشاره کرد: سلیاک اغلب با بیماریهای خودایمنی دیگر مانند دیابت نوع یک و بیماریهای تیروئیدی هم راه است و بااینکه در کودکی قابل تشخیص می باشد، اما بروز علائم در بزرگسالی هم شایع می باشد.
این مطلب بیوبگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب