سیب زمینی سرخ کرده خطر مبتلا شدن به دیابت را زیاد می کند
بیو بگ: تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف منظم سیب زمینی سرخ کرده، احتمال مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ را ۲۰ درصد بالا می برد.
به گزارش بیو بگ به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، از طرف دیگر، همان مطالعه نشان داد که جایگزینی این سیب زمینی های سرخ کرده با غذاهای سبوس دار می تواند احتمال ابتلاء به بیماری قند خون را تا ۱۹ درصد کم کند.
دکتر «والتر ویلت»، استاد اپیدمیولوژی و تغذیه در دانشگاه هاروارد و یکی از نویسندگان این مطالعه، اظهار داشت: «پیام بهداشت عمومی در اینجا ساده و قدرتمند است: تغییرات کوچک در رژیم غذایی روزانه ما می تواند تأثیر مهمی بر خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ داشته باشد. محدود کردن سیب زمینی- خصوصاً محدود کردن سیب زمینی سرخ کرده- و انتخاب منابع سالم و سبوس دار کربوهیدرات می تواند به کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ در سرتاسر جمعیت کمک نماید.»
همانطور که تیم ویلت توضیح داد، تحقیقات قبلی نشان داده بود که سیب زمینی، عامل اصلی تغذیه ای در ایجاد دیابت است.
اما آیا نحوه پخت سیب زمینی مهم است؟
مطالعه جدید بر داده های مربوط به بیشتر از ۲۰۵۰۰۰ نفر که در مطالعه سلامت پرستاران نام نویسی کرده بودند، متمرکز بود.
این مطالعات برای پژوهشگران تغذیه حکم معدن طلا را دارند، برای اینکه به مدت سه دهه، شرکت کنندگان پرسشنامه های دقیقی در مورد رژیم غذایی خود پر کرده بودند.
در این نظرسنجی ها سوالاتی در مورد تعداد دفعات مصرف سیب زمینی سرخ کرده، سیب زمینی پخته، آب پز یا پوره شده در هفته و غلات کامل نیز پرسیده شد.
البته، سلامت هر شرکت کننده نیز بالاتر از ۳۰ سال مورد پیگیری قرار|گرفت. در این مدت، ۲۲۲۹۹ شرکت کننده به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.
در مورد سیب زمینی، نحوه پخت آن اهمیت داشت: در حالیکه فقط سه وعده سیب زمینی سرخ کرده در هفته خطر دیابت را ۲۰ درصد افزایش می داد، خوردن سیب زمینی پخته، آب پز یا پوره شده هیچ اثری بر خطر دیابت نداشت.
سید محمد موسوی، نویسنده اصلی از دانشگاه هاروارد، اظهار داشت: «ما دریافتیم که جایگزینی سه وعده سیب زمینی سرخ کرده با غلات کامل- بعنوان مثال، پاستا یا نان سبوس دار- احتمال ابتلاء به دیابت نوع ۲ را تا ۱۹ درصد کم می کند. حتی جایگزینی با غلات تصفیه شده (نه سبوس دار) بجای سیب زمینی سرخ کرده به کاهش خطر دیابت کمک کرد.»
به اجمال، محدود کردن سیب زمینی- بویژه محدود کردن سیب زمینی سرخ کرده- و انتخاب منابع سالم و سبوس دار کربوهیدرات می تواند به کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ در سرتاسر جمعیت کمک کند.» همانطور که تیم ویلت توضیح داد، تحقیقات قبلی نشان داده بود که سیب زمینی، عامل اصلی تغذیه ای در ایجاد دیابت است. مطالعه جدید بر داده های مربوط به بیش از ۲۰۵۰۰۰ نفر که در مطالعه سلامت پرستاران نام نویسی کرده بودند، متمرکز بود.
منبع: بیو بگ
این مطلب بیوبگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب