محبوب ترین دانه برای خنک کردن بدن در گرما

محبوب ترین دانه برای خنک کردن بدن در گرما

بیو بگ: تخم شربتی تنها یک افزودنی ساده در نوشیدنی های فصول گرما نیست، این دانه ریز سرشار از فیبر، امگا و مواد معدنی است و می تواند به سلامت بدن کمک نماید.


به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، تخم شربتی که تحت عنوان ریحان شیرین نیز شناخته می شود، یک گیاه از خانواده نعنائیان است. این گیاه در مناطق استوایی رشد می کند و ۴ تا ۵ هزار سال است که در پاکستان، ایران، هند و کشورهای جنوب شرقی آسیا به مدت کشت می شود؛ تخم شربتی بیضی شکل، کوچک و متخلخل است و اندازه آن باتوجه به منطقه و کشور محل کشت آنها متغیر است. طبع تخم شربتی گرم و تر است و مصرف آن برای افرادی که مزاج سرد و خشک (سوداوی) دارند مفید می باشد. مصرف تخم شربتی برای آنهایی که طبع گرم و تر (دموی) دارند مضر است برای اینکه طبع تخم شربتی نیز به خودی خود گرم و تر است. دانه های کوچک و سیاه رنگ بذر ریحان سرشار از مواد مغذی هستند و همین دلیل در طب ایرانی برای چندین قرن از این دانه استفاده شده است. تخم شربتی در حالت خشک بافت سختی دارد، ولی زمانی که در آب خیسانده شود، آب را به خود جذب کرده، درشت می شود و یک لعاب با بافت نرم و ترد به وجود می آورد. تخم های شربتی می توانند آب را تا ۱۰ برابر وزن خود جذب نمایند که همین مورد موجب محبوبیت بالای آنها در ترکیب انواع نوشیدنی ها و اسموتی ها شده است.

تخم شربتی غنی از مواد مغذی ضروری بدن

دانه های ریحان سرشار از مواد مغذی ضروری هستند که به سلامت و تندرستی بدن کمک می کنند. این دانه های ریز منبع خوبی از فیبر رژیمی هستند که هم فیبر محلول و هم فیبر نامحلول دارند. مصرف فیبر کافی به بهبود هضم، ممانعت از یبوست و حفظ سطح قند خون سالم کمک می نماید. علاوه بر این، دانه های ریحان حاوی مواد معدنی حیاتی مانند منیزیم، کلسیم، آهن و فسفر هستند؛ این مواد معدنی نقشی اساسی در عملکردهای مختلف بدن همچون سلامت استخوان، انقباض عضلات، عملکرد اعصاب و تولید انرژی دارند.

اسیدهای چرب امگا ۳

اسیدهای چرب امگا ۳ برای سلامت قلب اهمیت ویژه ای دارند. این اسیدها در دانه های ریحان نیز وجود دارند. اسیدهای چرب ضروری به کاهش التهاب، بهبود سلامت مغز، پیشرفت سلامت قلب و عروق و بهبود عملکرد کلی بدن کمک می کنند. گنجاندن دانه های ریحان در رژیم غذایی (به خصوص برای آنهایی که ماهی یا سایر غذاهای دریایی را بطور منظم مصرف نمی کنند) می تواند راهی مناسب برای افزایش دریافت امگا ۳ باشد.

تخم شربتی سرشار از آنتی اکسیدان

تخم شربتی سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها نقشی اساسی در خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر و ممانعت از استرس اکسیداتیو در بدن دارند. آنتی اکسیدان ها به صیانت از بدن در مقابل بیماریهای مزمن و تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند. محتوای آنتی اکسیدانی بالا در دانه های ریحان به آنها اجازه می دهد تا به پیشرفت سطح ایمنی و سلامت کلی بدن کمک کنند.

تخم شربتی مکمل در رژیم غذایی

این دانه ها حاوی سطوح قابل توجهی از اسیدهای آمینه مهم مانند اسید گلوتامیک، ترئونین و آرژنین است که آنرا به یک منبع پروتئین قابل اعتماد مبدل می کند. با ترکیب پروتئین های دانه ریحان با پروتئین های غلات می توان به تامین اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز بدن کمک نمود.

تخم شربتی سرشار از مواد معدنی

مواد معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن و فولیک اسید به وفور در تخم شربتی یافت می شوند. به این علت تخم شربتی به سلامت دندان و استخوان ها کمک می نماید. همین طور استفاده از تخم شربتی موجب تقویت هورمون ها و آنزیم ها می شود و فعالیت مغز را بهبود می بخشد.

کاهش کلسترول به کمک تخم شربتی

یکی دیگر از فواید و خواص تخم ریحان، کاهش کلسترول خون است. تخم شربتی به پایین آوردن سطح کلسترول مضر کمک می نماید. سطوح پایین کلسترول موجب کاهش فشار وارد شده به قلب می شود که این امر ریسک حمله قلبی و سکته را کم می کند.

کنترل قند خون و فشار خون با تخم شربتی

یکی از خواص تخم ریحان، تأثیر آن در کنترل سطح قند خون است. فیبرهای رژیمی موجود در تخم شربتی به تنظیم سطح قند خون کمک می کنند. آنها برای دیابت نوع ۲ مفید هستند، چون سطح قند خون را تنظیم می کنند. این فیبرها متابولیسم بدن را کند می کنند، که این امر موجوب تنظیم سرعت تبدیل کربوهیدرات ها به گلوکز می شود. تخم شربتی حاوی پتاسیم است. پتاسیم با انبساط عروق خونی سبب کاهش فشار در رگ ها می شود. این امر سبب کاهش تنش وارد شده به سیستم قلبی عروقی می شود.

بهبود سلامت بینایی با تخم شربتی

از آنجا که تخم شربتی حاوی مقادیر زیادی از ویتامین A است، افرادی که بینایی ضعیفی دارند می توانند آنرا در رژیم غذایی خود قرار دهند. در شبکیه چشم، ویتامین A به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند که می تواند از آب مروارید پیشگیری کند.

کاهش دمای بدن

خنک کردن بدن یکی دیگر از فواید و خواص تخم شربتی است. تخم شربتی یکی از خنک کننده های مطلوب بدن است و نوشیدن آن حین گرمای شدید، می تواند بدن را خنک کند. این خاصیت در میان ایرانیها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. امروزه تخم شربتی برای تولید انواع نوشیدنی ها همراه با آب، شکر، عسل و سایر مواد استفاده می شود. تخم شربتی شکم درد را تسکین می دهد و به خنک ماندن نوشیدنی کمک می نماید.

مزایای تخم شربتی برای پوست

تخم شربتی به سبب داشتن آنتی اکسیدان ها و فلاونوییدها با پیشرفت رشد سلولی به بهبود سلامت پوست کمک می نماید. می توان تخم شربتی را آسیاب کرد و با روغن نارگیل ترکیب کرد. این ترکیب برای درمان بیماریهای پوستی مانند اگزما و پسوریازیس مفید می باشد. تخم شربتی یک ماده ضد پیری است، چون تولید کلاژن را بصورت مداوم تحریک می کند. این امر سلول های لطمه دیده پوست را ترمیم کرده و به حفظ قابلیت ارتجاعی پوست کمک می نماید.

مزایای تخم شربتی برای مو

تخم شربتی سرشار از آهن و آنتی اکسیدان ها است، رشد مو را بیشتر می کند و از ریزش مو جلوگیری می کند. تخم شربتی می تواند از تنش اکسایشی و التهاب پیشگیری کند و مو را زیبا و سالم نگه دارد. تخم شربتی سرشار از پروتئین و ویتامین K است و برای سلامت مو مفید می باشد.

مزایای تخم شربتی برای زنان

تخم شربتی به سبب کاهش سطح استروژن می تواند برای زنان مفید باشد. بانوانی که استروژن بالایی در چرخه قاعدگی خود دارند با مصرف تخم شربتی می توانند خون ریزی خودرا کاهش دهند. باتوجه به آنکه تخم شربتی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا ۳ است، در نتیجه می تواند نقش برجسته ی در تنظیم چرخه های قاعدگی و هورمونی زنان داشته باشد.

طرز استفاده از تخم شربتی

یک یا دو قاشق غذاخوری از تخم شربتی را در یک لیوان آب گرم به مدت ۱۵ دقیقه بخیسانید. دانه های تخم شربتی بعد از مدتی باد می کنند و یک لایه خاکستری رنگ و نیمه شفاف حول آنها شکل می گیرد. شما می توانید این دانه ها را به انواع نوشیدنی ها مانند ماست، اسموتی، لیموناد، میلک شیک، آب نارگیل و سوپ اضافه کنید، علاوه بر آن می توانید تخم شربتی را به سالاد، ماکارونی و بستنی اضافه کنید تا مزه ی تردی پیدا کنند، همین طور می توانید یک یا دو قاشق غذاخوری تخم شربتی در روز مصرف نمائید.

اثرات جانبی و مضرات تخم شربتی

مصرف تخم شربتی مزایای زیادی برای سلامت بدن دارد. اما باید توجه داشت در بعضی شرایط مصرف تخم شربتی می تواند مضراتی نیز داشته باشد. تعدادی از اثرات جانبی مصرف تخم شربتی شامل موارد زیر می شود: تهوع، اسهال، نفخ، آکنه، رفلاکس اسید معده، سردرد، شکم درد و کاهش اشتها جز، علایم احتمالی مصرف بیش از اندازه تخم شربتی است، مصرف زیاد تخم شربتی ممکنست قند خون را پایین بیاورد، مصرف بیش از اندازه تخم شربتی می تواند فشارخون را پایین تر از سطح سفارش شده آورده و موجب ایجاد چندین مشکل حاد شود، مصرف تخم شربتی توسط خردسالان ممکنست موجب چسبندگی در گلو شود و اگر اخیراً جراحی کرده اید یا لطمه دیده اید نباید تخم و روغن شربتی مصرف کنید. چونکه مصرف تخم شربتی می تواند موجب ممانعت از لخته شدن خون شود.

1404/03/09
14:08:04
5.0 / 5
60
تگهای خبر: بیماری , درمان , سلامت , سیستم
این مطلب بیوبگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
بیو بگ BioBag