در گفت وگو با بیو بگ تشریح شد

فضاسازی مونتاژکاران تجهیزات پزشکی با هدف انحصار و گرانی

فضاسازی مونتاژکاران تجهیزات پزشکی با هدف انحصار و گرانی

به گزارش بیو بگ، رئیس سازمان غذا و دارو در رابطه با برخی اظهارات در خصوص کمبود تجهیزات و ملزومان پزشکی در کشور، اظهار داشت: برخی بی شرمانه و بی رحمانه جو کمبودهای تجهیزات پزشکی را برای ایجاد انحصار و افزایش قیمت محصول خود راه می اندازند.



دکتر سید حیدر محمدی در گفتگو با ایسنا، در رابطه با وضعیت تأمین تجهیزات پزشکی، اظهار داشت: در زمینه موجودی دارو و تجهیزات در سازمان غذا و دارو سامانه ای داریم که در صورت کاهش موجودی هر یک از اقلام دارو و تجهیزات به زیر سه ماه و یک ماه اخطار می دهد و ما هم بر طبق این معیار، تأمین را انجام می دهیم. باید توجه کرد که خیلی از کمبودهایی که در زمینه تجهیزات پزشکی مطرح می شود، یا برند است یا مشابه برند است و این کمبود تلقی نمی شود.
سندرم احتکار پس از اعلام کمبودهای دارویی و تجهیزاتی
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایلی که در دارو آمار اقلام کمبودی را نمی دهیم، جلوگیری از احتکار است، اظهار داشت: یکی از صدمه هایی که به ما می رسد، سندرم احتکار و ذخیره پس از کمبود است؛ چونکه برخی همیشه از ترس کمبود کالاهای اساسی، این کالاها را در خانه ذخیره دارند.
مونتاژ یا تولید داخلی؛ مسئله این است! تلاش برخی مونتاژکاران برای کسب انحصار در بازار تجهیزات پزشکی
محمدی با اشاره به اینکه در زمینه تجهیزات پزشکی هم چنین مواردی وجود دارد، اظهار داشت: یک شرکتی یکسری از اقلام تجهیزات پزشکی را مونتاژ کرده و ادعا می کند که تولید داخلی است، اما اعلام می نماییم که کالای شما مونتاژی است، نه تولید، اما می گوید من تولید داخلی ام و فقط هم محصول من در بازار باشد و قیمت گذاری سه برابر قیمت وارداتی را هم می خواهد. بر این اساس تلاش می کند که مسیر واردات را ببندد تا محصولش انحصاری شود و قیمت را افزایش دهد. در حالیکه ما اعلام می نماییم که اگر در تجهیزات پزشکی بیشتر از ۵۰ درصد قطعات محصولی تولید داخلی باشد، آنرا تولید مستقیم داخل محسوب می نماییم. این در شرایطی است که برخی شرکت ها محصول مونتاژی را می خواهند به نام تولید داخلی محسوب نماییم. چونکه تولید مستقل داخلی برایش مزیت ممنوعیت واردات، انحصار و افزایش قیمت دارد و ما هم این مجوز را عرضه نداده ایم.

وی با اشاره به اینکه برخی بی شرمانه و بی رحمانه جو کمبودهای تجهیزات پزشکی را برای ایجاد انحصار و افزایش قیمت محصول خود راه می اندازند، اظهار داشت: به مردم و مراکز درمانی اضطراب می دهند و این کار درست نیست.
درخواست های غیرمنطقی برای برندهای خاص تجهیزاتی پزشکی
محمدی با اشاره به اینکه گاهی اوقات کمبود تجهیزات پزشکی در بعضی بیمارستان ها ناشی از نداشتن نقدینگی در بیمارستان است، اظهار داشت: بیمارستان پول تجهیزات پزشکی خریداری شده را ندارد و شرکت هم بلاکش کرده است. ازاین رو بحث کمبود نیست، بلکه بیمارستان نقدینگی لازم برای خرید تجهیزات پزشکی را ندارد. در عین حال در بعضی تجهیزات مانند پروتز که تولید داخلی آن وجود دارد، بیمارستان های دولتی استفاده می نمایند و مراکز خصوصی هم عموما نوع تولید داخل را استفاده می نمایند. حال برخی اقلام، نوع خارجی هم دارد و برخی اساتید می گویند فقط فلان برند را می خواهم. این کار شدنی نیست. وقتی که از یک محصول نوع ایرانی و خارجی آن موجود است، اما برخی اساتید می گویند فقط نوع خارجی، آن هم همان نوع و برندی که من می گویم، این خواست منطقی و شدنی نیست.

وی در رابطه با آزادسازی ارز تجهیزات پزشکی هم اظهار داشت: ابتدا در حوزه دارو وضعیت را پیش ببریم و پس از آن اگر اعتبارات لازم تامین گردد، میتوان در حوزه تجهیزات پزشکی هم اقدام نمود.





منبع:

1401/12/08
13:44:53
5.0 / 5
418
تگهای خبر: بیمارستان , پزشكی , درمان , درمانی
این مطلب بیوبگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag