شلغم بهترین خوراکی ضدسرطان زمستانی
بیو بگ: مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، شلغم را یک سبزی بسیار مغذی برشمرد که دارای خواص مختلف ضدمیکروبی، ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و... است و مصرف آن در زمستان بسیار مفید می باشد.
به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، مینا کاویانی با اشاره به افزایش مصرف شلغم داغ در هوای سرد زمستانی، اظهار داشت: شلغم یا Brassica Rapa از دسته گیاهان ریشه ای بسیار مغذی است که در خیلی از کشورهای آسیایی و اروپایی جزو سبزی های فصل سرما شمرده می شود و با سبزی هایی مانند کلم برگ، گل کلم و کلم بروکلی هم خانواده است.
وی با اشاره به مواد مغذی موجود در شلغم، اشاره کرد: شلغم در دسته سبزی های خیلی کم کالری قرار دارد و هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۲۸ کیلوکالری انرژی دارد. همین طور منبع خوبی از فیبر غذایی است (حدود ۸/۱ گرم در هر ۱۰۰ گرم) و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش موثر است.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، ویتامین C را از دیگر مواد مغذی موجود در شلغم نام برد و اضافه کرد: این ویتامین که جزو ویتامین های محلول در آب است و با خاصیت آنتی اکسیدانی نقش مهمی در از بین بردن عوامل زمینه ساز بیماری هایی مانند سرطان دارد. این ویتامین ضمن کاهش التهاب، موجب تقویت ایمنی بدن نیز می شود.
به گفته ی ایشان، هر ۱۰۰ گرم شلغم دارای حدود ۲۱ میلی گرم ویتامین C است که می تواند تقریباً یک سوم نیاز روزانه پیکر شخص را تامین کند.
وی ادامه داد: شلغم فاقد هرگونه چربی مضر مانند کلسترول و اسیدهای چرب ترانس است و همین طور مقداری ویتامین های گروه B مانند اسید فولیک را داراست.
کاویانی با اشاره به مواد معدنی موجود در این سبزی، اظهار داشت: شلغم حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم و منیزیوم است. در هر ۱۰۰ گرم از این سبزی ریشه ای ۳۰ میلی گرم کلسیم و ۱۹۱ میلی گرم پتاسیم وجود دارد که می تواند قسمتی از نیازهای روزانه افراد را تامین کند.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه همین طور شلغم را دارای ترکیبات شیمیایی عنوان و بیان کرد: شلغم دارای خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی است و رشد باکتری ها را مهار می کند و بنا بر این است که از دیرباز در فصل زمستان و ماه های سرد سال از شلغم پخته بمنظور تسکین علایم عفونت های تنفسی، سرماخوردگی، سینوزیت (التهاب در حفره های سینوسی اطراف بینی)، بهبود سرفه و گرفتگی صدا استفاده می شده است.
او در بخش دیگری از سخنان خود، اشاره کرد: برگ های سبز شلغم نیز از ارزش غذایی زیادی برخوردار می باشند. به این معنا که برگ های سبز شلغم سرشار از ویتامین های K، C، اسید فولیک و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) هستند.
به گفته ی ایشان، ریشه و برگ های سبز شلغم حاوی مقدار کمی اسید اگزالیک هستند (۲۱/۰ گرم در هر ۱۰۰ گرم) که این ماده طبیعی در بعضی سبزی های متعلق به خانواده براسیکا (کلمیان) یافت می شود.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی با اشاره به اینکه اسیداگزالیک قابلیت تبدیل شدن به بلور و ایجاد سنگ های کلیه و مجاری ادراری را دارد، اشاره کرد: افراد دارای کلیه سنگ ساز باید با احتیاط بیشتری شلغم را مصرف کنند. به این افراد سفارش می شود همراه با مصرف این سبزی ها مقدار کافی آب سالم بنوشند تا با افزایش حجم طبیعی ادرار سبب کاهش خطر مبتلاشدن به سنگ کلیه شود.
این مطلب بیوبگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب