مطالعات نشان می دهد؛

رژیم غذایی پرفیبر ریسک سرطان کبد را زیاد می کند

رژیم غذایی پرفیبر ریسک سرطان کبد را زیاد می کند

به گزارش بیو بگ، یک مطالعه جدید نشان داده است که بعضی از افراد امکان دارد برای کاهش خطر مبتلا شدن به سرطان کبد به مصرف کمتر فیبر تصفیه شده نیاز داشته باشند.



به گزارش بیو بگ به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، سرطان کبد می تواند کُشنده باشد، اما کارشناسان هنوز درحال کار برای درک بهترین روش غربالگری و پیش گیری از سرطان کبد هستند.
داده های مطالعه اخیر نشان میدهد که رژیم غذایی سرشار از فیبر فرآوری شده می تواند خطر ابتلاء به سرطان کبد را در بعضی افراد افزایش دهد.
محققان دریافتند خطر ابتلاء به سرطان کبد در بین موش هایی که دارای یک نقص مادرزادی خاص بودند، زمانی که رژیم غذایی غنی شده با فیبر قابل تخمیر مصرف می کردند، بسیار زیاد بود. خون این موش ها نیز دارای اسید صفراوی بالایی بود.
بر همین اساس، پژوهشگران پیشنهاد می کنند که غربالگری سطح اسید صفراوی ممکنست به پیش بینی خطر سرطان کبد کمک نماید. افرادی که سطح اسید صفراوی بالاتری دارند ممکنست نیاز به رعایت احتیاط در مصرف میزان غذاهای فرآوری شده غنی شده با فیبر داشته باشند.
فیبر کربوهیدراتی است که فواید سلامت خاصی را برای بدن فراهم می آورد اما کالری زیادی ندارد.
فیبر بطور طبیعی در خیلی از میوه ها و سبزیجات وجود دارد.
فیبر قابل تخمیر به انواع فیبری اطلاق می شود که باکتری های روده می توانند آنها را تخمیر کرده و تجزیه کنند. در بعضی موارد، تولید کنندگان مواد غذایی فیبر قابل تخمیر را به غذاهای فرآوری شده اضافه می کنند.
بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، سرطان کبد سالانه عامل بیش از ۷۰۰ هزار مرگ در سراسر جهان است.
محققان موش هایی را بررسی کردند که نقص مادرزادی خاصی به نام شانت پورتوسیستمیک داشتند که بر جریان خون و تبادل بین کبد و بقیه بدن تأثیر می گذارد. خطر ابتلاء به سرطان کبد در این موش ها بیشتر بود.
هنگامی که موش های در معرض خطر از رژیم های غذایی غنی شده با فیبر قابل تخمیر استفاده کردند، خطر ابتلاء به سرطان کبد در آنها افزایش پیدا کرد. پژوهشگران این نظریه را مطرح نمودند که این شرایط می تواند بدین سبب باشد که رژیم غذایی فیبر قابل تخمیر به سرکوب سیستم ایمنی کمک می نماید.
علاوه بر این، موش ها سطوح بالایی از اسیدهای صفراوی مربوط به شانت های پورتوسیستمیک داشتند. کبد اسیدهای صفراوی را از کلسترول می سازد. اسیدهای صفراوی به هضم و جذب چربی کمک می کنند.
در حالی که مطالعه کامل شانت های پورتوسیستمیک در انسان دشوار بود، پژوهشگران می توانند سطح اسید صفراوی را بررسی نمایند. آنها سطح اسید صفراوی را در مردانی که به سرطان کبد مبتلا شده بودند بررسی کردند و این شرکت کنندگان را با افراد گروه کنترل که به سرطان کبد مبتلا نبودند، مقایسه کردند.
آنها دریافتند که سطح اسید صفراوی برای مردانی که در مراحل بعدی زندگی خود به سرطان کبد مبتلا شده اند، حدودا دو برابر است. این نشان میدهد که غربالگری این امر می تواند در پیش بینی سرطان کبد مفید باشد.


منبع:

1401/07/12
09:52:13
5.0 / 5
382
تگهای خبر: سلامت , سیستم , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
بیو بگ BioBag