نظارت رابطان بهداشتی بر هیئت های عزاداری با رویکرد آموزش و اقناع سازی

نظارت رابطان بهداشتی بر هیئت های عزاداری با رویکرد آموزش و اقناع سازی

به گزارش بیو بگ رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ضمن اشاره به ابلاغ دستورالعمل رعایت شیوه نامه بهداشت محیط در روزهای محرم و صفر و نظارت رابطان بهداشتی بر هیئت های عزاداری با رویکرد آموزش و اقناع سازی، اظهار داشت: اولویت برگزاری مراسم عزاداری محرم و صفر در فضای باز و یا فضای مسقف با تهویه مناسب با رعایت فاصله فیزیکی عزاداران حسینی است.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، سید رضا غلامی با اشاره به اینکه رعایت شیوه نامه های بهداشتی برای حفظ سلامت عزاداران، ضروری می باشد، اظهار داشت: استفاده از ماسک بخصوص در محیط های بسته، رعایت فاصله فیزیکی در فضای باز و بسته و تهویه مناسب اماکن عزاداری، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. سفارش ما به سالمندان اینست که تا حد امکان از حضور در محیط های شلوغ اجتناب کنند و یا در محیط های شلوغ، حاضر نشوند.
وی افزود: برنامه ریزی لازم از جانب بازرسان بهداشت محیط از چند روز پیش از ماه محرم و هماهنگی ها با هیئت ها و سازمان تبلیغات اسلامی انجام شده است. نظارت های بهداشتی شبانه روزی توسط نیروهای بهداشت محیط دانشگاه های علوم پزشکی در حال انجام می باشد و تابحال گزارشی از مشکل هیئت ها و تکایا نداشته ایم. رویکرد ما آموزش و اقناع سازی هیئت ها بوده است.
رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: رابطان بهداشتی با هیئت های عزاداری همکاری دارند و نکات بهداشتی توسط اعضای هیئت ها، کنترل و بازرسی می شود. تابحال بیشتر از ۶۵ درصد هیئت ها، این رابطان را به مراکز بهداشتی و درمانی معرفی کرده اند.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از انتقال بیماری های واگیردار به عزاداران، توجه به نکات بهداشتی مواد غذایی، ضروری می باشد. سلامت آب توسط نیروهای وزارت بهداشت و آبفا در سطح شهرها و روستاها کنترل می شود. در دستورالعمل ابلاغی، مشخص شده که اولویت تغذیه دهی و نذورات، مواد غذایی خشک است.
او ضمن اشاره به لزوم حفظ نکات در طبخ غذای گرم، اظهار نمود: یکی از نکات مهم در سلامت غذای گرم، رعایت بهداشت فردی افرادی است که در تهیه، طبخ و توزیع نذورات، درگیر هستند. از طرفی، رعایت بهداشت محیط طبخ و توزیع غذا هم اهمیت زیادی دارد. باتوجه به گرمای هوا، سفارش می شود که غذای گرم بسته بندی، بیشتر از دو ساعت در فضای بیرون، نگهداری نشود. عزاداران هم لازم است در سریع ترین زمان، غذای نذری را میل کرده و یا سریعا در یخچال، نگهداری کنند.
رئیس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، اظهار داشت: ظروف یک بار مصرف برای تغذیه و نذورات هم باید مناسب و ترجیحا ظروف پلمیرهای با منشا گیاهی برای غذا و نوشیدنی گرم و ظروف پلاستیکی نازک برای غذا و نوشیدنی های سرد، مورد استفاده قرار گیرد. ظروف یک بار مصرف پلاستیکی، تجزیه پذیر نبوده و تخریب پذیر هستند و امکان دارد مشکلاتی را برای محیط زیست و انسان ها ایجاد کنند.
بنابر اعلام وبدا، وی در خاتمه تصریح کرد: تهویه مناسب در فضاهای مسقف در دستور کار هیات امنای هیئت ها و تکایا قرار گیرد بخصوص در مناطق گرم، حتما همزمان با استفاده از سرمایش، درب و پنجره ها باز باشد.




منبع:

1401/05/17
22:37:15
5.0 / 5
2939
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بهداشت فردی , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
بیو بگ BioBag