محققان می گویند؛

واکسن استنشاقی بهترین گزینه برای دوز یادآور

واکسن استنشاقی بهترین گزینه برای دوز یادآور

بیو بگ: طبق نتایج یک پژوهش اولیه، بهترین دوز یادآور برای واکسیناسیون کووید ممکنست واکسن به شکل اسپری بینی باشد.



به گزارش بیو بگ به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، از همان اوایل پاندمی کووید، تعدادی از پژوهشگران حدس می زدند که مؤثرترین راه برای مبارزه با کووید بوسیله واکسن هایی است که نه فقط موجب تحریک پاسخ ایمنی در خون، بلکه در غشای مخاطی بینی و بقیه دستگاه تنفسی می شود.
این نوع پاسخ ایمنی، که ایمنی مخاطی نامیده می شود، با ویروس ها در نقطه ورود به بدن برخورد می کند.
«جی سان»، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه ویرجینیا، توضیح داد: «به لحاظ تئوری، واکسن اسپری بینی می تواند به بدن کمک نماید تا دفاع اولیه قوی تری در مقابل کروناویروس بوجود آورد و مانع از نفوذ آن به بدن شود.»
سان در ادامه اضافه کرد: «چنین واکسنی که بعد از واکسیناسیون تزریقی به عنوان یک دوز یادآور داده می شود، بطور بالقوه می تواند از عفونت های سریع و انتقال ویروس پیشگیری کند.»
وی اظهار داشت: «واکسن های فعلی ما برای محافظت در مقابل کووید شدید، همچون بستری شدن در بیمارستان و مرگ، عالی هستند.»
اما از آنجا که کروناویروس جهش یافته و سویه های جدید غالب شده اند، واکسن های موجود در پیش گیری از بیماریهای خفیف تر و انتقال بیماری تأثیر کمتری دارند.
محققان در این مطالعه ۱۹ نفر را که در هشت ماه گذشته مقابل کووید واکسینه شده بودند و ۱۰ نفر را که به سبب کووید شدید در دو تا سه ماه گذشته بستری شده بودند، بکار گرفتند. از هر شرکت کننده نمونه خون و مایع ریه گرفته شد تا پاسخ ایمنی آنها به انواع کروناویروس تحلیل و بررسی شود.
خبر خوب: افراد واکسینه شده پاسخ های ایمنی قوی مقابل ویروس در خون خود داشتند همچون میزان بالای آنتی بادی، سلول های B (که آنتی بادی تولید می کنند) و سلول های T (که به تنظیم پاسخ ایمنی کمک می کنند و مستقیماً ویروس را از بین می برند).
خبر نه چندان خوب: مایع ریه آنها فقط سطوح پایینی از آنتی بادی های خنثی کننده را مقابل هر دو نوع دلتا و اومیکرون که تیم سان آزمایش کردند نشان داد. در مقابل، مایع ریوی بیمارانی که با کووید شدید در بیمارستان بستری شده بودند، دارای آنتی بادی، سلول های B و سلول های T مخصوص کروناویروس بود، بااینکه پاسخ به سویه اومیکرون ضعیف شده بود.
به گفته سان، «همه اینها به یک یاد شده می کند: واکسن های استاندارد پاسخ قوی در سیستم ایمنی مخاطی ایجاد نمی کنند.»
وی در ادامه اضافه کرد: «این چیزی است که خیلی از پژوهشگران حدس می زنند، و هم اکنون واکسن های استنشاقی بینی درحال توسعه برای مبارزه با کووید هستند.»
تیم سان به نکات اولیه ای رسیدند که واکسن های بینی می توانند به عنوان یک دوز یادآور خوب برای واکسیناسیون کووید عمل کنند.
محققان نشان دادند موش هایی که بعد از واکسیناسیون کووید، یک دوز یادآور واکسن بینی دریافت نمودند، پاسخ آنتی بادی خنثی کننده قوی ای در مقابل همه سویه های آزمایش شده کروناویروس در خون و مایعات ریه داشتند.


منبع:

1401/05/12
10:17:06
5.0 / 5
462
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , دانشگاه , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
بیو بگ BioBag