دو پیشنهاد فاطمه هاشمی به وزارت بهداشت

از ایجاد درمانگاه برای پروانه ای ها تا پیشگیری از هدررفت داروهای بیماران سرطانی

از ایجاد درمانگاه برای پروانه ای ها تا پیشگیری از هدررفت داروهای بیماران سرطانی

بیو بگ: رئیس بنیاد بیماری های خاص پیشنهاداتی را برای پیشگیری از هدر رفت اضافه داروهای بیماران سرطانی و ایجاد درمانگاه هایی برای بیماران «ای بی» به وزارت بهداشت نمایش داد.



فاطمه هاشمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت پوشش بیمه ای داروهای بیماران خاص، اظهاركرد: داروهای مبتلایان به ام اس و سرطان هنوز بطور ۱۰۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار ندارد بطوریكه بین ۶۰ تا ۷۰ درصد و در بعضی داروها۳۰ درصد هزینه ها تحت پوشش بیمه قرار دارد و حتی برخی داروهای گران قیمت سرطان هم هنوز تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است البته راهكارهای زیادی برای بلاعوض كردن درمان و كاهش هزینه های این بیماران وجود دارد اما متاسفانه با وجود اینكه بارها پیشنهاداتی را در این زمینه داده ایم، مورد توجه قرار نگرفته است.

وی با اشاره به اینكه امیدواریم بتوانیم با وزیر جدید بهداشت - آقای دكتر نمكی - رویدادهای خوبی را برای بیماران خاص رقم بزنیم، اظهار داشت: من هنوز با آقای دكتر نمكی جلسه ای نداشته ام اما پیشنهادهایمان را نوشته ایم تا طی جلسه ای با وزیر بهداشت مطرح و به صورتی در حوزه بیماران خاص اولویت ها را مشخص نماییم.
از هدر رفت اضافه داروهای بیماران سرطانی جلوگیری شود
رییس بنیاد بیماری های خاص با اشاره به دو مورد از پیشنهاداتش اظهار داشت: باید توجه كرد كه تمام داروهای تزریقی بیماران سرطانی در مراكز درمانی تزریق می شود و بیماران دارو را از داروخانه ها تهیه می كنند. حال امكان دارد تعداد ویال های دارویی كه برای یك بیمار استفاده می شود، زیاد باشد و مقداری از دارو اضافه بیاید و مورد نیاز نباشد. متاسفانه هم اكنون این اضافه داروها به سطل زباله ریخته می شود بدین سبب یكی از پیشنهادمان به وزارت بهداشت اتخاذ روشی است كه بیمار برای دریافت این داروها به داروخانه بازگشت نكند بلكه در مراكز درمانی داروی مورد نیازش را به مقدار مناسب دریافت كند و باقی مانده آن هم دورریخته نشود. در این صورت هم از هدر رفت دارو جلوگیری می شود و هم بیمار به راحتی به داروهایش دسترسی دارد.
لزوم ایجاد درمانگاه هایی برای «پروانه ای »ها
هاشمی با اشاره به اینكه پیشنهاد دیگرمان در حوزه بیماران «ای بی» (پروانه ای» است، اظهاركرد: خوشبختانه هم اكنون بیماران «ای بی» وضعیت نسبتا مطلوبی را پیدا كردند اما یكی از خواسته های ما این است كه در استان هایی كه تعداد مشخصی بیمار«ای بی» بعنوان مثال حدود۲۰ تا ۳۰ بیمار وجود دارد حتما درمانگاهی باشد كه پاسخگوی سوالات و درمان این بیماران باشد.

وی درانتها اظهار داشت: اگر در این درمانگاه یك پرستار و پزشك در زمینه «ای بی» وجود داشته باشد، می تواند این بیماران را راهنمایی كند. در این زمینه شاید به ۱۰ نفر نیرو هم بیشتر نیاز نباشد. در این موارد می خواهیم با دكتر نمكی صحبت نماییم و راهكارهایی داریم البته وزارت بهداشت هم باید در این زمینه نظراتش را مطرح كند تا بتوانیم با كمك یكدیگر این مسائل را حل نماییم. اهتمام می نماییم امسال با وزیر بهداشت در این موارد صحبت نماییم.




1397/12/10
19:54:01
5.0 / 5
4745
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , درمان , درمانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag