كارشناس مسئول آزمایشگاه كنترل غذا و دارو عنوان كرد؛

تأثیر غذاهای دوران ریكاوری كرونا

تأثیر غذاهای دوران ریكاوری كرونا

به گزارش بیو بگ پژوهشها نشان می­ دهد خطر مبتلا شدن به ویروس کووید ۱۹ در افرادی که تغذیه نامناسبی دارند، بیشتر است.


به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، فرحناز کشوری فرد کارشناس مسئول آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران، ضمن اشاره به پژوهش های انجام شده با مبحث بررسی تاثیر مواد غذایی و مواد مغذی در دوران ریکاوری کووید ۱۹، اظهار نمود: در این پژوهشها با استفاده از داده های آماری، به بررسی تاثیر مصرف مواد غذایی خاصی در طول ریکاوری کرونا در ۱۷۰ کشور جهان پرداخته شده است. وی با اشاره به اینکه گروه بندی کشورها با توجه با شاخص GHI (مقدار شاخص فقر) انجام شده، اضافه کرد: با استفاده از این شاخص میتوان کشورها را هم از نظر کیفیت تغذیه و هم از نظر در دسترس بودن مواد غذایی تفکیک کرد. کشوری فرد اظهار داشت: متأسفانه در کشورهایی که GHI بالا است، شاخصی برای تشخیص مواد غذایی تاثیر گذار در رویه ریکاوری کووید ۱۹ وجود ندارد. وی با اشاره به اینکه کشورها با استفاده از این شاخص به چهار گروه تقسیم شده اند، افزود: گروه اول کشورهایی هستند که شاخص فقر آنها کاملاً حذف شده مانند آمریکا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و اروپای غربی؛ گروه دوم شامل کشورهایی می شوند که شاخص فقر آنها خیلی کم است، مانند آمریکای جنوبی، مکزیک و کشورهای مرکزی آمریکای جنوبی؛ در گروه سوم کشورهایی قرار می گیرند که شاخص فقر کمی دارند مانند ایران، آلبانی، اکراین و روسیه؛ گروه چهارم هم شامل کشورهایی با شاخص فقر بالا مانند کشورهای آفریقایی، فیجی، یمن، پاکستان و ویتنام هستند. کشوری فرد اظهار داشت: غذاهایی با ریشه حیوانی که پر از کلسترول هستند، شاید سبب بیماری های مختلف شوند اما تحقیقات نشان داده مقدار مناسبی از کلسترول سبب تقویت سیستم ایمنی نسبت به عفونت ها و ویروس ها می شود. وی افزود: غذاهایی که منبع زینک و رتینول هستند هم در دوران ریکاوری نقش زیادی داشته اند. مانند گوشت، شیر و فرآورده های لبنی که در کشورهای گروه اول به صورت سیستماتیک با ویتامین D غنی می شوند. کشوری فرد اضافه کرد: از میان مواد غذایی بررسی شده، سبزیجات و فرآورده های گیاهی بیشترین تاثیر را در فرایند ریکاوری کووید ۱۹ داشته اند. دلیل این تاثیر وجود ویتامین E در روغن های گیاهی و همینطور وجود امگا ۳ در روغن های سویا و دانه ی کلزا است. این کارشناس مسئول آزمایشگاه کنترل غذا و دارو نشان کرد: تنها ماده ای که در دوران ریکاوری کووید ۱۹ تاثیر منفی دارد نوشیدنی های الکلی است که نه تنها سبب ایجاد مشکلات کبدی شده، بلکه سبب ایجاد مشکلات ریوی و در نهایت کند تر شدن فرایند ی بهبودی می شود. وی اظهار داشت: یکی از مؤثرترین روش های گذراندن راحت دوران ریکاوری کووید ۱۹ داشتن رژیم غذایی مناسب می باشد. غذاهایی که دارای مقدار زیادی لیپید، پروتئین، آنتی اکسیدان و ریزمغذی ها هستند به تسریع دوران ریکاوری کمک شایانی می کنند. همینطور غذاهایی که ویتامین های مختلف مانند ویتامین D و ویتامین E دارند در تقویت سیستم های دفاعی بدن و سرعت بخشی به روند درمان نقش چشم گیر دارند. کشوری فرد در انتها اضافه کرد: در ایران بیشتر مواد مغذی ذکر شده موجود هستند و ریکاوری را برای کسانی که درحال گذراندن دوران نقاهت خود هستند، آسان می سازد.

1400/03/21
11:37:42
5.0 / 5
1086
تگهای خبر: بیماری , پزشكی , دانشگاه , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag