رئیسی مطرح كرد؛

آغاز فاز ۴ واكسیناسیون عمومی كووید ۱۹ از مهرماه

آغاز فاز ۴ واكسیناسیون عمومی كووید ۱۹ از مهرماه

به گزارش بیو بگ معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: از مهرماه سالجاری واکسیناسیون فاز ۴ کووید۱۹ که واکسیناسیون عمومی است، شروع می شود و تا آن زمان، حجم قابل توجهی از واکسن های داخلی، در اختیار ما قرار می گیرد.



به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، علیرضا رئیسی در اجلاس مشترک رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و فرماندهان سپاه استان ها که با حضور وزیر بهداشت و رئیس سازمان بسیج به صورت مجازی برگزار شد، اظهار نمود: در بیشتر از ۱۴ ماه گذشته همواره شاهد همکاری وزارت بهداشت، سازمان بسیج و هلال احمر، بوده ایم و در آینده بیشتر در مورد مدیریت بیماری در ایران قضاوت خواهند کرد و خواهیم دید که ایران با عنایت به تحریم ها و شرایطی که داشته، از موفق ترین مدیریت های بیماری را داشته است.

وی ادامه داد: همیشه برای خیلی از کشورهای دیگر و برخی افراد که در داخل کشور هستند و اطلاعات درستی ندارند، این سوال وجود دارد که این موفقیت ها ناشی از اشکال در آمار است و مگر می شود که وضعیت ایران این گونه باشد، اما ثابت کردیم که خیلی از کارهایی که دیگران فکرش را هم نمی کنند، ما انجام می دهیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: سایت های معتبری در دنیا وجود دارد که میزان مرگ و میر و ابتلاء به بیماری را با عنایت به جهش ویروس پیشبینی می کنند و سال قبل در آذرماه و دیماه بر مبنای مدل سازی هایی که در دنیا انجام شده بود، باید مرگ و میر بیشتر از هزار و ۲۰۰ مورد در روز داشتیم و اتفاقاً در دی ماه، کمترین میزان مرگ و میر بیماران را در کشور داشتیم و به زیر ۱۰۰ نفر رسید. این اشتباه محاسباتی که همواره کشورهای دیگر در همه زمینه ها در مورد ایران می کنند، در مورد بیماری هم صورت گرفت.

رئیسی افزود: این مؤسسات و کشورها بر مبنای فرمول های ریاضی و خشک، محاسبات می کنند، اما قدرت هم افزایی نیروهایی که در ایران در کنار همدیگر قرار می گیرند را در محاسباتشان، در نظر نمی گیرند. ما با عنایت به شبکه گسترده بهداشتی و همینطور نهادینه سازی همکاری بین بخشی که همواره بسیج و سازمان های مردم نهاد در کنار ما بوده اند، قدرتی است که نمی گردد با محاسبات ریاضی آنها را در نظر گرفت و در فرمول قرار داد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در این زمان اقدامات بسیار خوبی با همکاری بسیج و وزارت بهداشت انجام شد و هنوز هم در حال انجام می باشد. الان هم طرح شهید سلیمانی در حال اجرا می باشد و هیچگاه این طرح، متوقف نشده است و باید به استان ها رفت و دید که چه جلوه هایی از مدیریت شکل می گیرد.

وی اظهار داشت: دکتر نمکی همواره تاکید داشته که اگر موفقیتی در مدیریت بیماری ها کسب شود، موفقیت نظام است و به تنهایی در ارتباط با وزارت بهداشت نیست، گرچه ما شاید نواقصی داشته ایم که بر عهده می گیریم، اما اگر موفقیتی حاصل می شود، موفقیت نظام است و اگر به رسانه های معاند و بیگانه نگاه کنید می بینید که زبان شأن بند آمده و نمی دانند که چه بگویند. به یک باره یک مدت فضاسازی می کنند، اما بلافاصله منتفی می شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: تابحال ۵ گام در چارچوب بسیج ملی مقابله با کرونا اجرا کرده ایم. این گام ها یک ابتدا و یک آخر دارد، همانگونه که ابتدای هر گام را اعلام می نماییم، انتهای هر گام را هم اعلام می نماییم. انتهای گام پنجم، آخر شهریورماه سال جاری است و اول مهرماه هم گام ششم شروع می شود.

وی افزود: گام پنجم با اهداف کلی همچون مدیریت و کنترل کووید ۱۹ از راه بیماریابی فعال، رهگیری حداکثری و واکسیناسیون در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰، در حال اجرا می باشد و علاوه بر بیماریابی فعال و رهگیری و قرنطینه، هدف بزرگی که به گام پنجم اضافه کرده ایم، واکسیناسیون عمومی است. همچنین، اهداف اختصاصی ما در این گام، واکسیناسیون فاز اول تا ۹۰ درصد در سه ماهه اول است که به آن رسیده ایم. واکسیناسیون فاز دوم تا ۹۰ درصد در سه ماهه اول و دوم یکی دیگر از اهداف جزئی ما است که شروع شده و به کمک بسیج به پایان خواهیم برد.

رئیسی تصریح کرد: یکی از اهداف جزئی ما در گام پنجم بسیج مقابله با کرونا، انجام واکسیناسیون فاز سوم تا ۹۰ درصد در سه ماهه دوم سال است و هدف گذاری ما این است که تا آخر گام پنجم، فاز اول، دوم و سوم واکسیناسیون را با کمک بسیج به پایان برسانیم که جمعیت زیر پوشش در این فازها، حدود ۱۲ تا ۱۴ میلیون نفر هستند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: از دیگر اهداف ما در گام پنجم، تست و بیماریابی ۱۰ نفر از افراد در تماس با مبتلایان و موارد شناسایی شده است و میانگین کشور بر مبنای ۸۰ درصد رهگیری و بیماریابی فعال، باید به ازای هر بیمار، حداقل ۸ نفر از اطرافیان وی، مورد تست واقع شوند. یکی از نقاط ضعف ما، عدم رعایت قرنطینه توسط بیماران شناسایی شده است. کم هزینه ترین و مؤثرترین اقدام این است که موارد شناسایی شده، اطمینان از رعایت قرنطینه آنهاست.

وی تصریح کرد: در دو ماه گذشته بیشتر از ۴۰ هزار نفر از مبتلایان مثبت که قرنطینه بوده اند، نقض قرنطینه کرده اند و این افراد همانند یک بمب ویروسی در جامعه می چرخند. یکی از بزرگترین اهداف ما در گام پنجم، اطمینان حاصل کردن از رعایت قرنطینه موارد شناسایی شده با شیوه محله محور است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه بیان نمود: در طرح شهید سلیمانی، تیم های مختلف همچون در رهگیری و بیماریابی فعالیت دارند که بسیج هم در این تیم ها مشارکت دارد و فعال است و بیشترین سهم در همکاری در این حوزه را بسیج داشته است. عزیزان ما در بسیج جامعه پزشکی هم در تیم های مراقبت در منزل با همکاران ما مشارکت دارند.

دکتر رئیسی خاطرنشان کرد: وضعیت نظارت ما در تیم های نظارتی در طرح شهید سلیمانی شاید حدود ۷۰ درصد باشد، چون در کل کشور ۷ هزار نیروی بهداشت محیط و حرفه ای داریم که وظیفه نظارت را برعهده دارند و هزار و ۵۰۰ نفر بازرس اصناف به ما کمک می کنند، اما بازهم در این عرصه مشکلاتی داریم. در تعیین رنگ بندی و محدودیت ها، چند بحث همچون در ترددها، مشاغل، مراکز آموزشی و نظارت بر رعایت پروتکلهای فردی و اجتماعی مطرح است که بسیج در این حوزه می تواند به ما کمک بیشتری کند.

وی تصریح کرد: در طرح شهید سلیمانی، تیم های حمایتی هم تشکیل شد و یکی از زیباترین اقداماتی است که انجام می شود. در خیلی از کشورهای دنیا اگر به مردم می گویند که در خانه بمانید، ماهیانه مقداری پول برای هزینه های زندگی به آنها پرداخت می کنند، اما فردی که یک مغازه کوچک دارد و بیمار شده، اگر به بیرون از منزل بیاید، نقض قرنطینه کرده و باید از این گونه افراد حمایت شود و تیم های حمایتی با مشارکت بسیج، این حمایت ها را به خوبی افزوده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تیم های واکسیناسیون در کشور تشکیل شده که بسیج عضو اصلی آن است. بسیاری از سالمندان که با معلولیت یا بستری در خانه روبرو هستند و یا بیماران خاص، نمی توانند برای تزریق واکسن، به مراکز رجوع کنند و باید در خانه به آنها خدمت عرضه نماییم و آوردن آنها به مراکز واکسیناسیون، با خطراتی همراه می باشد.

رئیسی با اشاره به اینکه سالمندان بیشترین رعایت پروتکل ها را در کشور دارند، تصریح کرد: خیلی از سالمندان، ۱۴ ماه است که از خانه خارج نشده اند، اما امکان دارد برای تزریق واکسن از خانه بیرون بروند و به کووید ۱۹ مبتلا شوند، ازاین رو برای تزریق واکسن به سالمندان صدمه پذیر، برنامه ریزی کرده ایم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: مجتمع هایی به نام مجتمع های تجمیعی مانند سالن های ورزشی، مصلی ها، حسینیه ها و سالن های بزرگ را پیشبینی کرده اند که محل واکسیناسیون ۵ تا ۶ مرکز بهداشتی، در این مجتمع ها و سالن ها با فضا و تهویه مناسب می باشد و پیشبینی کرده ایم که بسیج هم به ما کمک نماید.

وی افزود: در واکسیناسیون چند بخش همچون فراخوان، ثبت، تزریق و مراقبت از تزریق کنندگان و برنامه ریزی برای تزریق دوز دوم داریم که برنامه ریزی مفصلی انجام شده و بسیج با عنایت به کمبود نیروهای بهداشتی و درمانی می تواند کمک های زیادی به ما داشته باشد.

رئیسی ضمن اشاره به گستردگی مراکز بهداشتی و درمانی در سرتاسر کشور، اظهار داشت: سازمان های بین المللی، ایران را جزو بهترین کشورها می دانند. در روزهای کرونا اجازه ندادیم حتی یک خدمت مادران باردار، به تأخیر بیفتد و خدمات مادران آبستن نسبت به پیش از بیماری کووید ۱۹، حدود ۱.۲ برابر افزایش پیدا کرده و روزانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در حوزه سرپایی کووید ۱۹ به مراکز بهداشتی رجوع می کنند و اگر این سیستم شبکه بهداشتی کشور وجود نداشت، بیمارستان ها پاسخگوی حجم مراجعات نبودند. خوشبختانه هیچ خدمت بهداشتی در طول ایام کرونا، عقب نمانده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: از مهرماه سالجاری واکسیناسیون فاز ۴ کووید ۱۹ در کشور که واکسیناسیون عمومی است، شروع می شود و تا آن زمان، حجم قابل توجهی از واکسن های داخلی، در اختیار ما قرار دارد و گروه هدف ما در فاز ۴ حدود ۴۰ میلیون نفر هستند و در این فاز، تمام توان بسیج، هلال احمر و وزارت بهداشت باید به کار گرفته شود. شاید کمی دیر نسبت به کشورهای پیشرفته دنیا واکسیناسیون را به خاطر بدعهدی های شرکتهای سازنده آغاز کردیم، اما مطمئن باشید یکی از نخستین کشورهایی هستیم که واکسیناسیون را به پایان می رسانیم.


منبع:

1400/02/13
10:48:40
5.0 / 5
1044
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
بیو بگ BioBag