مبتلا شدن به بیماری های التهابی با خوردن هله هوله
به گزارش بیو بگ خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد، رژیم های غذایی حاوی فرآورده های حیوانی، الکل و شکر سبب صدمه رساندن به سلامت روده انسان می شوند. محققان هلندی می گویند که هله هوله با از بین بردن باکتری های خوب بدن، تعادل سالم روده را برهم می زند.
به نقل از نیوز، همبرگر، سوسیس و نوشیدنی های شیرین همگی می توانند باعث التهاب شوند و باکتری های خوب را از میکروبیوم روده خارج کنند. آنها همینطور خطر مبتلا شدن به انبوهی از شرایط بالقوه کشنده همچون چاقی، دیابت، بیماری قلبی، سرطان و آلزایمر را می افزایند.
تعدادی از محققان دانشگاه گرونینگن هلند یافته های خویش را طبق نظرسنجی فراوانی مواد غذایی بر روی ۱۴۲۵ نفر انجام دادند. نتایج نشان می دهد، محصولات فرآوری شده در رژیم غذایی روزانه تمام شرکت کنندگان با باکتری های مضر مرتبط بودند. این غذاها شامل گوشت، نوشیدنی های غیرالکلی و سایر مواردی است که به قول محققان در «خوشه فست فود» قرار دارند.
پروفسور رینز ورزما و همکاران وی اظهار کردند: «در صورت نبود فیبر، این باکتری ها برای تغذیه به لایه مخاط روده تبدیل و منجر به فرسایش یکپارچگی روده می شوند.»
خوردن مقدار زیادی میوه، سبزیجات و ماهی های روغنی مانند ماهی قزل آلا و ماهی خال مخالی نتیجه عکس را نشان داد. علاوه بر این، محققان دریافتند که رژیم مدیترانه ای التهاب را می کاهد اما غذاهای فرآوری شده و مشتق شده از حیوانات ارتباط مستقیمی با گونه های باکتری افزایش دهنده التهاب دارند.
محققان گفتند: «این باکتری ها به سبب اثرات ضدالتهابی در روده از راه تخمیر فیبر به اسیدهای چرب زنجیره ای کوتاه (SCFA) شناخته شده هستند. یک الگوی غذایی مفید سنتی، رژیم مدیترانه ای است که با کاهش خطر سندروم روده تحریک پذیر مرتبط می باشد.»
چرارژیم غذایی مدیترانه ای بسیار سالم است؟
نتایج این مطالعه نشان داد، غذاهای غنی از چربی های سالم همینطور قهوه، دوغ و ماست بر حفاظت از پوشش روده تأثیر دارند.
محققان بیان کردند: «نتایج تحقیقات گذشته نقش ضد التهابی غذاهای غنی از پلی فنول مانند قهوه، چای و میوه را نشان داده است.»
حفظ تعادل روده برای مقابله با بیماری
اکوسیستم بدن، میکروبیوم، به صورت مستقیم بر ایمنی بدن تأثیر می گذارد. عدم تعادل در این باکتری ها و ویروس ها منجر به افزایش مبتلا شدن به بیماریهای التهابی می شود.
در این مطالعه، ۳۳۱ شرکت کننده به بیماریهای التهابی روده مانند کرون یا کولیت اولسراتیو مبتلا بودند. پزشکان ۲۲۳ مورد دیگر را با سندرم روده تحریک پذیر (IBS) تشخیص داده بودند و ۸۷۱ مورد دیگر روده طبیعی داشتند. محققان، گزینه های غذایی هر یک از شرکت کنندگان را به ۲۵ گروه اندازه گیری شده بر مبنای گرم در روز تفکیک کردند.
نتایج مطالعات نشان می دهد، پاسخ های مشترک میکروبیوتای روده به رژیم غذایی در بیماران مبتلابه بیماری کرون، کولیت اولسراتیو، سندرم روده تحریک پذیر و جمعیت عمومی امکان دارد در ارتباط با سایر زمینه های بیماری باشد که در آن التهاب، تغییرات میکروبی روده و تغذیه موردی مشترک است.
رژیم های طولانی مدت غنی شده از حبوبات، سبزیجات، میوه ها و مغزها، مصرف بیشتر گیاهان نسبت به غذاهای حیوانی با ترجیح به لبنیات و ماهی های تخمیر شده کم چربی تأثیر بسزایی در سلامت ما دارند. از مصرف گوشت پرچرب و نوشابه های فرآوری شده اجتناب کنید چون امکان دارد از راه التهاب روده از میکروبیوم روده جلوگیری نمایند.
نتایج این تحقیق در نشریه Gut منتشرشده است.
منبع: biobag.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب