كمبود واكسن كرونا در جهان

كمبود واكسن كرونا در جهان

به گزارش بیو بگ حدود ۶۰ کشور از فقیرترین کشورهای جهان امکان دارد تا آخر ژوئن (اواخر خرداد ماه) سالجاری میلادی (۲۰۲۱) همچنان به واکسن کرونا دسترسی نداشته باشند چونکه حدودا تمام برنامه های جهانی برای ارسال واکسن به آنها تا قبل از آن تاریخ متوقف شده است.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، "یورونیوز" به نقل از اتحادیه واکسن معروف به «گاوی» (GAVI) گزارش کرده است که ۶۰ کشور مشمول این تأخیر خواهند شد.
شرکت کنندگان در طرح کواکس، برنامه جهانی برای تهیه واکسن برای کشورهایی که قدرت و امکانات تهیه آنرا ندارند، هفته گذشته در هر روز تنها دو نوبت ۲۵ هزار دوز را به کشورهای کم درآمد ارسال کرده اند اما این روند از روز دوشنبه متوقف شده است.
بر پایه اطلاعات روزانه ای که یونیسف، صندوق کودکان سازمان ملل جمع آوری کرده در دو هفته گذشته در مجموع تنها کمتر از دو میلیون دوز کواکس برای حمل به ۹۲ کشور جهان در حال توسعه بارگیری شده است. این مقدار حدودا برابر با مقداری است که تنها در انگلیس تزریق شده است.
تدروس ادهانوم قبریسوس، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت روز جمعه ۹ آوریل از وجود «نابرابریِ تکان دهنده» در روند واکسیناسیون کووید ۱۹ در جهان انتقاد نمود و گفت در حالیکه از هر چهار نفر در کشورهای ثروتمند یک نفر واکسن کرونا دریافت کرده، در کشورهای فقیر از هر ۵۰۰ نفر تنها یک نفر آن هم فقط یک دوز واکسن زده است.
کمبود واکسن بیشتر ناشی از تصمیم هند برای متوقف کردن صادرات واکسن از کارخانه «انستیتو سرم» است که اکثریت قریب به اتفاق دوزهای آسترازنکا را تولید می کند. کواکس برای تأمین واکسن حدود یک سوم جمعیت جهان روی آسترازنکای تولید این کارخانه حساب کرده بود.
در حالی که کشورهای جهان الان موج سهمگینی از شیوع کرونا را تجربه می کنند و به صورت فزاینده و بی صبرانه در انتظار دریافت واکسن هستند، کواکس تنها واکسن هایی را به کشورها می دهد که سازمان جهانی بهداشت آنرا تأیید کرده باشد. در بعضی از نخستین کشورهایی که محموله های کواکس را دریافت کرده اند، ذخیره واکسن در حال کاهش است و مشخص نیست دوزهای دوم که برای ۱۲ هفته بعد وعده داده شده، بموقع به آنها برسد.
آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از وضعیت واکسن در کنیا از زبان یک مرد کارمند که دوز اول واکسن را دریافت کرده و منتظر دوز دوم است، می نویسد که این مرد سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارد و اگر دوز دوم به او نرسد، امکان دارد بمیرد.
آسوشیتدپرس به برخی اسناد داخلی سازمان جهانی بهداشت دست یافته که نشان داده است عدم اطمینان از دریافت بموقع دوزهای بعدی واکسن سبب شده کشورها اطمینان خود به اجرای برنامه کواکس را از دست بدهند. این امر سازمان جهانی بهداشت را بر آن داشته است تا به خرید واکسن های روسی و چینی بیندیشد.
اسناد سازمان جهانی بهداشت همینطور نشان داده است که این نهاد علاوه بر از دست دادن اطمینان تأمین دوز دوم نزد کسانی که دوز اول را زده اند، از سوی مشارکت کنندگان در طرح کواکس هم با پرسش ها و تردیدهایی در مورد تقسیم عادلانه واکسن روبرو شده است.
با این حال سازمان جهانی بهداشت می گوید در این حوزه با هیچ گونه شکایتی مواجه نبوده است.
آسوشیتدپرس می نویسد که همچون راهکارهای پیشنهادی این نهاد سازمان ملل فشار آوردن برای «تسریع در بررسی واکسن های تولید چین و روسیه» است.
سازمان بهداشت جهانی ماه پیش اعلام نمود که امکان دارد نتیجه بررسی واکسن های چینی را تا آخر ماه آوریل اعلام نماید.
سازمان جهانی بهداشت برای رسیدن به هدف سازمان ملل در خصوص شروع واکسیناسیون کووید در تمام کشورها طی صد روز اول سال، در اوایل ماه جاری میلادی از کشورهای ثروتمند خواست که هر چه زودتر برای تأمین ۱۰ میلیون دوز واکسن کمک کنند. این کشورها تابحال تعهد داده اند که صدها میلیون دلار برای برنامه کواکس بپردازند، مبحث این است که هیچ دوزی برای خرید وجود ندارد و هیچ کشوری هم قبول نکرده است که واکسن های خودش را بلافاصله به اشتراک بگذارد.
به گزارش یورونیوز، برپایه داده های کمیته نجات بین المللی سازمان جهانی بهداشت، موارد و مرگ ناشی از کرونا در ماه گذشته در خیلی از کشورهای بحران زده افزایش پیدا کرده است.



1400/01/22
13:12:18
5.0 / 5
1077
تگهای خبر: بهداشت , سیستم , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
بیو بگ BioBag