با كمك محققان ایرانی انجام شد

ترمیم اعصاب بعد از لطمه نخاعی با روشی نوین

ترمیم اعصاب بعد از لطمه نخاعی با روشی نوین

به گزارش بیو بگ محققان ˮدانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس / یوسی ال ایˮ (UCLA) در مطالعه اخیرشان با کمک دو پژوهشگر ایرانی به نام ˮارشیا احسانی پورˮ و لیلا رادˮ موفق به توسعه داربست قابل تزریقی شده اند که می توانند به ترمیم اعصاب آسیبب دیده طناب نخاعی کمک کنند.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، لطمه های طناب نخاعی به فلج شدن دائمی افراد منجر می شود که متأسفانه پزشکان نیز کارهای زیادی برای ترمیم لطمه طناب نخاعی نمی توانند انجام دهند. حال در مطالعه جدید، پژوهشگران آمریکایی با کمک محققان ایرانی داربست زیستی قابل تزریق به وجود آورده اند که بازسازی آکسون را در موش های مبتلا به لطمه طناب نخاع بهبود می بخشد.
بدن بطور طبیعی در ترمیم خیلی از لطمه ها مهارت دارد، اما در ترمیم تعدادی از با اهمیت ترین آنها نیز به مشکل برمی خورد. آکسون ها، رشته های عصبی حامل سیگنال های الکتریکی به بدن هستند که بعد از لطمه نمی توانند خودرا بازسازی کنند و این همان چیزی است که موجب لطمه دیدگی ستون فقرات می شود. یکی از اشکالات عمده در عدم بازسازی آکسون ها هجوم سلول های ایمنی به آنها بعد از لطمه است. این امر منجر به تشکیل بافت اسکار می شود که می تواند از اتصال مجدد آکسون ها جلوگیری کند.
بدین سبب پژوهشگران این مطالعه تصمیم گرفتند تا با ایجاد محیطی که از سلول ها پشتیبانی کرده و آنها را به ترمیم تشویق می کند به حل این مشکل کمک کنند. چاره آنها ساخت یک داربست قابل تزریق بود. پژوهشگران اعلام کردند این داربست تولید شده از اسید هیالورونیک پر از منافذی است که سلول ها می توانند به آنجا مهاجرت کنند و این منافذ با وکتورهای ژن درمانی پر شده اند. این وکتورها، مولکولی به نام فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) که به زنده ماندن و بازسازی آکسون ها کمک می نماید را رمزگذاری می کنند. در آزمایشات بر روی موش ها پژوهشگران دریافتند که داربست تزریقی آنها بازسازی آکسون را در موش های مبتلا به لطمه طناب نخاع بهبود می بخشد.
یافته های این مطالعه در مجله "APL Bioengineering" منتشر گردید.



1399/12/22
20:36:16
0.0 / 5
1375
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
بیو بگ BioBag