گزارش بیو بگ؛
مشكلات پرستاران در بحران كرونا
نیروهای پرستاری در كنار پزشكان، تیم مدافعان سلامت را در مبارزه با كرونا می سازند، این در حالیست كه بیش از 32 هزار نفر از پرستاران درگیر این ویروس شده اند.
به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، با گذشت ۹ ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور و شرایطی که الان درگیر آن هستیم، سبب شده تا کادر درمانی بیمارستان ها که شامل نیروهای پرستاری هم می شود، تا حدود زیادی خسته و کم رمق شوند. در واقع، این نیروها همزمان می بایست علاوه بر ارائه خدمات درمانی و مراقبتی از بیماران، مراقب خودشان هم باشند. از جانب دیگر، مشکلات معیشتی و هزینه های زندگی و عدم پرداخت بموقع مطالبات و…، دست به دست هم داده تا مدافعان سلامت، گرفتار فرسودگی جسمی و روحی شوند.
در این بین، وضعیت پرستاران بمراتب سخت تر از کادر پزشکی است. زیرا، نیروهای پرستاری در عین حال که وقت بیشتری را در کنار بیماران سپری می کنند، در مقابل از مزایای کمتری برخوردار می باشند و همین مسئله، آنها را کم انگیزه ساخته است.
در حال حاضر استاندارد نیروی پرستاری به ازای هر تخت در ۲۴ ساعت حدود ۰.۷ تا ۰.۸ است و فاصله بسیاری با ۲.۵ نفر وجود دارد. در نتیجه پرستار با این همه بیمار مواجه می باشد و رسیدگی ها در بعضی موارد ممکنست رضایت بخش نباشد.
بر این اساس، ۲.۵ نیروی پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در ۲۴ ساعت باید وجود داشته باشد که ۱.۸ آن نیروهای دانشگاهی و ۰.۷ آن شامل نیروهای گروه پرستاری مثل اتاق عمل و هوشبری و کمک پرستار خواهد بود. این استاندارد ویژه ایران تعریف شد و از کف استانداردهای موجود جهانی، حتی یک نفر کمتر است و حداقل استاندارد جهانی ۳ تا ۳.۵ پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در ۲۴ ساعت است.
این در حالی است که علاوه بر کمبود نیروی پرستاری، مشکلات دیگری نیز در راه خدمت پرستاران وجود دارد که شاید اگر حل و فصل شود، بتوان امیدوار بود که انگیزه های پرستاران دوچندان شود و در نتیجه آن، مراقبت ها نیز کیفی تر شود.
شاید شنیدن دیدگاه ها و نظرات چند تن از مدیران پرستاری در بیمارستان های دولتی تهران، ما را بیشتر با مشکلات کادر پرستاری آشنا سازد.
زهرا قاضی مدیر پرستاری بیمارستان بهارلو، اظهار داشت: مهم ترین مسئله ما استعلاجی همکاران است که در نبود آنان با کمبود نیرو مواجه می شویم. از دانشگاه می خواهیم دراین زمینه به بیمارستان ها کمک نماید.
سوریا بابایی مدیر پرستاری بیمارستان سینا با اشاره به پروسه جذب نیروهای جدید، گفت: ما با چالش جبران نیرو به خصوص در شیفت های عصر و شب روبرو می باشیم. البته برای جذب نیرو مساعدت شده اما فرآیند پذیرش آنها زمان بر است. همین طور نیروهای شرکتی، درخواست تبدیل وضعیت دارند.
رؤیا مجیدی مدیر پرستاری بیمارستان بهرامی، به مشکل پذیرش گرفتن بیمارستان های تک تخصصی اشاره نمود و از مسئولان دانشگاه خواست، دراین زمینه چاره ای عرضه کنند.
فریبا نوری مدیر پرستاری بیمارستان آرش نیز تسریع در پروسه جذب نیرو را خواهان شد و اظهار داشت: در طول این مدت ما به مادران پرخطر مبتلا به کرونا خدمت ارائه کردیم و گاهی مجبور شدیم از بیمارستان های دیگر کمک بگیریم. هم اکنون مهم ترین مسئله ما در زمینه نیروی انسانی است.
معصومه دلاور مدیر پرستاری مرکز قلب، با اشاره به وقت گیری ارائه آمار به مراکز و سامانه های مختلف، اضافه کرد: ورود اطلاعات به سامانه های مختلف، وقت زیادی را از همکاران می گیرد. درحالی که می توان این سامانه ها را ادغام کرد. کادر پرستاری از نظر روحی و روانی خسته شده اند ما باید تلاش نماییم انگیزه آنان را تقویت نماییم.
زهرا مختاری مدیر پرستاری مجتمع بیمارستانیِ یاس، پیشنهادهایی را درباب جبران ذخیره مرخصی کادر پرستاری بیان کرد و اظهار داشت: طبق قانون فقط ۱۵ روز از مرخصی ها ذخیره می شود، در صورتیکه کارکنان بعضی بخش ها امکان استفاده از مرخصی را ندارند، پس پیشنهاد می دهم جایگزینی برای آنان در نظر گرفته شود.
لیلا ساعدی مدیر پرستاری بیمارستان امیراعلم، با اعلان اینکه بیمارستان امیراعلم در این بحران، همپای سایر بیمارستان ها خدمت می کند به مسئله کمبود بیماریار در این مرکز اشاره نمود.
مهین سعیدی مدیر پرستاری بیمارستان شریعتی نیز با قدردانی از معاون توسعه و مدیران این مجموعه در پشتیبانی از بیمارستان ها، اظهار داشت: همکاران ما خسته اند و نیاز به استراحت دارند. کاش به مناسبت روز پرستار، خبر برقراری فوق العاده ویژه را به کادر درمان بدهیم، و تقدیرنامه ای را به امضای رئیس و معاونان دانشگاه به همکاران اهدا نماییم. همین طور باتوجه به شرایط موجود لازم است حداقل دو دست لباس را برای همکاران تامین نماییم.
طاهره آشتاب مدیر پرستاری بیمارستان رازی، بیشترین چالش این بیمارستان را انتقال به ساختمان جدید دانست و اظهار داشت: در صورت تامین نیرو، این بیمارستان می تواند باری از دوشِ دانشگاه بردارد.
اعظم زینعلی مدیر پرستاری بیمارستان روزبه، اظهار داشت: مهم ترین مسئله ما ارجاع بیماران قضائی است که مشکلاتی را برای همکاران ایجاد می کنند.
تهمینه ناجی مدیر پرستاری بیمارستان ضیائیان، از تعامل نزدیک تیم معاونت توسعه و بیمارستان ها در این برهه قدردانی کرد و اظهار داشت: کووید ۱۹ موجب شد نظارت حوزه پرستاری در قسمت های مختلف بیمارستان بیشتر شود. در این بیمارستان به ازای هر فوتی لطمه شناسی انجام می شود تا کیفیت خدمات پرستاری حفظ شود.
فریده آژیر مدیر پرستاریِ بیمارستان فارابی با اشاره به ابتلای همکاران این بیمارستان به کووید ۱۹، اظهار داشت: همکاران درخواست دارند کارانه کووید ۱۹ به کادر اتاق عمل این مرکز نیز اختصاص پیدا کند.
پرستو آریاملو مدیر پرستاری مجتمع بیمارستانی امام خمینی، با اشاره به رضایتمندی بیش از ۹۰ درصد کارکنان مجتمع بیمارستانی امام از حمایت های دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: اگر نارضایتی هم بوده به سبب مشکل محاسباتی خودمان در بیمارستان بوده است.
نازیلا خلیل زاده مدیر پرستاری مرکز طبی کودکان، خواهان اجرای سامانه هوشمند شیفت بندی و راندمان پرستاران شد.
نیروهای پرستاری در این روزهای کرونائی که وضعیت هم بغرنج تر از ماه های قبل شده است، به شدت خسته و فرسوده اند. آنها هم نیاز به شارژ روحی دارند و شاید بهترین خدمت به پرستاران، توجه به خواسته های معقول آنها برای بالا بردن انگیزه خدمت باشد.
منبع: بیو بگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب