تلفات آلودگی ناشی از سوخت فسیلی ۳ برابر تصادفات است

سوخت های فسیلی مسبب مرگ زودرس میلیون ها نفر در جهان

سوخت های فسیلی مسبب مرگ زودرس میلیون ها نفر در جهان

بیو بگ: یك مطالعه جدید نشان داده است كه آلودگی هوای ناشی از سوختن سوخت های فسیلی مسبب مرگ زودرس بیشتر از چهار میلیون نفر در سال در سراسر جهان است و روزانه هشت میلیارد دلار به اقتصاد جهانی بارِ مالی تحمیل می كند.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، این گزارش از جانب سازمان صلح سبزِ جنوب شرقی آسیا و مركز تحقیقات انرژی و هوای پاك صورت گرفته و مشخص كرده كه سوختن بنزین، زغال سنگ و نفت سه برابر بیشتر از شمار كشته شدگانِ تصادفات جاده ای در سطح جهان جان افراد را می گیرد.
كودكان خصوصاً آنهایی كه در كشورهای كم درآمد زندگی می كنند، قبل از پنجمین سال تولد زندگی خود جزو ۴۰ هزار نفری قرار می گیرند كه هر ساله به سبب قرار گرفتن در معرض آلودگی ذرات انتشار یافته از سوخت های فسیلی جان خودرا از دست می دهند.
بگفته كارشناسان سازمان صلح سبز در شرق آسیا، آلودگی هوا تهدیدی برای سلامتی و اقتصاد بوده و هر ساله آلودگی هوای ناشی از سوخت های فسیلی جان میلیون ها انسان را گرفته، خطر مبتلاشدن به سكته مغزی، سرطان ریه و آسم را افزایش داده و برای اقتصاد جهانی تریلیون ها دلار هزینه دارد.
این مطالعه كه امروز (چهارشنبه) انتشار یافت، برای محاسبه تأثیرات بهداشتی و متعاقب آن هزینه اقتصادی در سال ۲۰۱۸ میلادی، مجموعه داده های جهانی غلظت سطح آلاینده های متداول PM۲.۵، ازن و NO۲ را مورد بررسی قرار داد و موارد زیر را آشكار ساخت:
- NO۲ انتشار یافته از وسایل نقلیه بنزینی و دیزلی، نیروگاه ها و كارخانه ها با حدود چهار میلیون مورد جدید مبتلاشدن به آسم در كودكان در هر سال مرتبط می باشد. حدود ۱۶ میلیون كودك به سبب قرار گرفتن در معرض آلودگی سوخت های فسیلی با این بیماری ها و مشكلات زندگی می كنند.
- آلودگی ذرات ریز كه با عنوان PM۲.۵ شناخته می شوند، هر ساله منجر به حدود ۱.۸ میلیارد روز غیبت از كار به سبب بیماری مربوطه می شود.
- چین، آمریكا و هند از نظر تأثیر آلودگی هوا با هزینه تخمین زده شده به ترتیب ۹۰۰ میلیارد دلار، ۶۰۰ میلیارد دلار و ۱۵۰ میلیارد دلار بیشترین میزان ضرر اقتصادی را متحمل می شوند.
این مطالعه استدلال كرده كه راهكارهای بحران آلودگی هوا مشخص است و هم چنین به مقابله با شرایط اضطراری اقلیمی كمك كرده است.
این مطالعه هم چنین گذار به یك سیستم انرژی و حمل و نقل پاك را دارای مزایای اقتصادی و سلامتی دانسته است. در مطالعات مزبور به تحقیقاتی كه اخیراً توسط آژانس حفاظت از محیط زیستِ ایالات متحده انتشار یافته نیز اشاره شده است و نشان میدهد كه هر یك دلار كه طبق قانون هوای پاك ایالات متحده سرمایه گذاری شده، در عوض حداقل ۳۰ دلار سودآوری داشته است. به همین ترتیب، اجرای یك روز در هفته بدون خودرو در بوگوتای كلمبیا به ازای هر یك دلار سرمایه گذاری، چهار دلار به سبب مزایای سلامتی سودآوری داشته است.
به نوشته روزنامه گاردین، كارشناسان در این مطالعه تاكید نمودند با گذار به منابع تجدیدپذیر انرژی، كنار گذاشتن اتومبیل های دیزلی و بنزینی و ساخت وسایل حمل و نقل عمومی مشكلات آلودگی هوا قابل حل است.




منبع:

1398/11/23
20:23:07
5.0 / 5
4389
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , سلامت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
بیو بگ BioBag