كروناویروس جدید به همسایگی ایران نرسیده

كروناویروس جدید به همسایگی ایران نرسیده

به گزارش بیو بگ رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با تاكید بر اینكه كروناویروس جدید به هیچ یك از كشورهای همسایه وارد نشده است، اظهار داشت: كروناویروس جدید به هر حال وارد كشور ما خواهد شد، اما چیز پنهان كردنی از مردم نداریم و هر روزی كه نخستین مورد این بیماری را مشاهده نماییم بعد از تایید بیماری، بلافاصله اعلام خواهیم كرد.



به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، دكتر محمد مهدی گویا با اشاره به وضعیت كروناویروس، اظهار داشت: آنچه در فضای مجازی درباب ورود كرونا ویروس جدید به كشورهای همسایه انتشار یافته با فضای واقعی، تفاوت های زیادی دارد و مرگ و میر كروناویروس جدید نسبت به سایر ویروس های كرونای مهم مانند مرس و سارس كمتر است.
ویروس كرونای جدید به همسایگی ایران نرسیده است
وی اشاره كرد: آنچه امروز شایعه شده كه ویروس كرونای جدید به همسایگی ایران رسیده، طبق گزارش های سازمان جهانی بهداشت، حقیقت ندارد. ویروس كرونای جدید در عراق، كردستان عراق و پاكستان و هیچ یك از كشورهای همسایه كه عنوان شده، وارد نشده است. تنها در یك كشور در منطقه، مبتلاشدن به این ویروس تایید شده كه آن هم امارات متحده عربی است.

رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اشاره كرد: ویروس كرونای جدید خیلی شبیه به آنفلوآنزا است و ممكنست پزشك نیز قادر به تشخیص آن نباشد.

وی اشاره كرد: اسم كروناویروس جدید، نگرانی زیادی به وجود آورده است و تا وقتی آزمایشات پزشكی اثبات نكرده كه ویروس كرونای جدید شناسایی نشده، بهتر است كه در محافل علمی با احتیاط در مورد آن صحبت نماییم.
گویا با اشاره به انتشار كلیپ هایی در فضای مجازی درباره كرونا ویروس جدید اظهار داشت: كلیپ هایی كه از كرونا ویروس جدید در اینترنت انتشار یافته برای ما غیر معمول است و مواردی مانند یك دفعه به زمین افتادن بیمار مبتلا به كرونا ویروس حقیقت ندارد اما موجب نگرانی مردم شده است.
علایم كرونا ویروس كاملا شبیه آنفلوآنزاست
وی با اشاره به اینكه كروناویروس، دستگاه تنفسی را گرفتار می كند و علایم آن كاملا شبیه به آنفلوآنزا است، اظهار داشت: بعضی از مبتلایان كه بیماری آنان تشدید می شود، گرفتار ذات الریه می شوند. عموما افرادی مانند كهنسالان و یا افراد دارای بیماری زمینه ای مانند دیابت كنترل نشده، نارسایی قلبی و عروقی و نارسایی تنفسی گرفتار انواع شدید كرونا ویروس جدید شده اند.

رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اشاره كرد: بهتر است بجای ایجاد نگرانی در مردم، اجازه دهیم مردم با واقعیت های این ویروس آشنا گردند و از ایجاد نگرانی پرهیز نماییم چون برخی از اعضای خانواده ها و اقوام هموطنان مان در شهر «ووهان» چین سكونت دارند. نباید اجازه دهیم كه در مورد كروناویروس جدید بزرگنمایی شود كه مردم به وحشت بیفتند.

وی اشاره كرد: كروناویروس جدید وارد ایران خواهد شد و به تمام كشورها هم ممكنست وارد شود و هیچ مرزی نمی شناسد و اگر كشوری مدعی شود كه اجازه نمی دهیم این ویروس وارد كشورش شود، غیرعلمی صحبت كرده است.
وظایف كشورها در مقابل كروناویروس جدید
گویا با اشاره به اینكه همه كشورها در مقابل كروناویروس جدید چهار وظیفه دارند، اظهار داشت: اگر این ویروس وارد كشورشان شد، مردم باید با آموزش های عمومی مانند شستشوی مداوم دست ها و رعایت آداب تنفسی كمتر مبتلا شوند. اگر مردم به این ویروس مبتلا شوند، كمتر نیاز به بیمارستان و خدمات درمانی داشته باشند و بیشتر از گروه های پرخطر مانند افراد مسن و بیماران قلبی و ریوی مراقبت كنند. اگر مبتلایان به این ویروس در بیمارستان بستری شدند، مراقبت خوبی از آنان شود و كارشان كمتر به بخش های ویژه كشیده شود و بالاخره مبتلایان كمتر جان خودرا از دست دهند.
كروناویروس وارد كشور می شود/از مردم پنهان نمی كنیم
وی تاكیدكرد: كروناویروس جدید وارد كشور ما خواهد شد و ما چیز پنهان كردنی از مردم نداریم و هر روزی نخستین مورد این بیماری را مشاهده نماییم بعد از تایید بیماری، بلافاصله اعلام خواهیم كرد و چیز نگران كننده ای نیست. در مورد كرونا ویروس جدید چند روز پیش اثبات شد كه اگر فردی مبتلا باشد و در دوره نهفتگی بیماری قرار داشته باشد، اگر وارد كشور شود و هیچ علائمی نداشته باشد، می تواند بیماری را به دیگران منتقل كند.

وی افزود: كار وزارت بهداشت این است كه افرادی را كه از چین وارد ایران می شوند، به گروه های مختلف تقسیم می كند؛ گروه اول كسانی هستند كه هیچ علامتی ندارند و سالم هستند اما به آنان آموزش می دهیم و شماره ای در اختیارشان قرار می دهیم كه در صورت مشاهده علایم این بیماری، با ما تماس بگیرند اما به این افراد سفارش می نماییم كه بهتر است تا دو هفته از رفت و آمد و تماس با دیگران پرهیز كنند. گروه دوم، افرادی هستند كه علایم خفیفی مانند سرماخوردگی دارند. از این افراد، نمونه برداری و به آنها سفارش می نماییم كه در منازل خودشان باشند و نیروهای ما روزانه با آنها تماس می گیرند یا حضوری به آنها بازگشت و وضعیت شان را بررسی می كنند و اگر بیمار اعلام نماید كه وضعیت خوبی ندارد، او را به بیمارستان منتقل می كنند و تحت مراقبت های لازم قرار می دهند.

گویا با اشاره به اینكه تا كنون شش مورد مشكوك به كرونا ویروس جدید در استان های مختلف همچون دو مورد در یزد، دو مورد در تبریز، یك مورد در قم و یك مورد در تهران به ما گزارش شده و همه آنها را در آزمایشگاه هایی كه در نظر گرفته ایم، بررسی شده اند، اعلام نمود كه نتایج آزمایشات همه این موارد، منفی بوده است همین طور دو مورد مشكوك به كرونا ویروس جدید روز گذشته در تبریز بستری شدند و جواب آزمایش هر دو نفر پس از ظهر روز گذشته آماده شد و این دو نفر مبتلا به آنفلوآنزای نوع B بودند.
كروناویروس جدید درمان دارد؟
وی تاكیدكرد: باید توجه كرد كه عفونت كرونا ویروس جدید، درمان و داروی خاصی ندارد و حتی در مورد دو داروی ضد ایدز كه گفته می شود در درمان مبتلایان موثر است، پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند كه این داروها، ارزش چندانی برای درمان این بیماری ندارد بدین سبب در مورد درمان و داروی كرونا ویروس جدید باید صبر كرد. دانشمندان به دنبال پیدا كردن دارویی برای آن هستند، اما تا كنون هیچ داروی اختصاصی برای این بیماری وجود ندارد.
بیماران مشكوك به كروناویروس به كجا منتقل می شوند؟
رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینكه بیمارستان های خاصی را در همه استانها و چندین بیمارستان را در كشور برای پذیرش و مراقبت از بیماران احتمالی مبتلا به كرونا ویروس جدید در نظر گرفته ایم، افزود: در عین حال رایزنی كرده ایم و بیمارستان های خصوصی را در نظر گرفته ایم تا اگر فردی خواست در این بیمارستان ها بستری شود، این امكان فراهم باشد.

گویا درباره منشاء كروناویروس نیز اظهار داشت: شیوع كرونا ویروس جدید را به چند بازار فروش آبزیان در شهر «ووهان» چین ربط می دهند. اگر فیلم این بازار را ببینید حیرت می كنید. در این بازار همه نوع حیوانی وجود دارد و موارد بهداشتی رعایت نمی شده است. در این بازار گوشت سگ، گربه، انواع ماهی ها و خفاش وجود دارد و كار سختی است كه بفهمند منشا این ویروس چه بوده است؟ شناخت منشا كرونا ویروس جدید، زمان بر استا یك یا چند حیوان، ویروس جدید كرونا را به انسان منتقل كرده اند و ممكنست بوسیله خوردن، تماس با گوشت حیوان و یا تنفس در فضا منتقل شده باشد. هم اكنون ویروس كرونای جدید از انسان به انسان منتقل می شود و باید آداب تنفسی را رعایت نماییم. برای اینكه بوسیله قطرات تنفسی بیمار، این ویروس به دیگران منتقل می شود.

وی با اشاره به اینكه ممكنست ویروس كرونای جدید بوسیله تماس با فرد بیمار منتقل شود و به همین خاطر بر شستشوی مداوم دست ها تاكید می نماییم، اظهار داشت: حتی اگر فرد بیمار به یك شیء دست بزند و فرد دیگری در بازه زمانی كوتاهی به آن شیء دست بزند، احتمال انتقال بیماری وجود دارد بدین سبب شست وشوی مداوم دست ها یكی از مهمترین راه های پیش گیری از انتقال كرونا ویروس جدید است. در عین حال زدن ماسك برای كادر بهداشتی و درمانی سفارش می شود.

رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تاكیدكرد: از مردم تقاضا می كنم كه به این نكته توجه نمایند چون زدن ماسك مربوط به پزشكان، پرستاران و كادر بهداشتی و درمانی است كه بطور مستقیم با مبتلایان به كرونا ویروس جدید سر و كار دارند. ماسك زدن در خیابان تاثیری در پیش گیری از انتقال ویروس ندارد بدین سبب بهتر است كه اهتمام نماییم زدن ماسك را برای همه مردم بزرگنمایی نكنیم. هیچ وقت زدن ماسك را برای مردم عادی سفارش نمی نماییم و ماسك زدن مربوط به كادر بهداشتی و درمانی است و ماسك ها و لباس های مخصوصی در اختیار این افراد قرار گرفته است.

گویا با اشاره به اینكه اكثریت قریب به اتفاق موارد بیماری كرونا ویروس جدید، در افراد ۱۰ تا ۹۰ ساله بوده است و افراد كمتر از ۱۰ سال بندرت به این بیماری مبتلا شده اند، اظهار داشت: افرادی كه بر اثر كرونا ویروس جدید، جان خودرا از دست داده اند شامل افراد مسن و افراد دارای بیماری های زمینه ای بوده اند.
چگونه از انتقال كروناویروس جدید پیشگیری كنیم؟
گویا كه در برنامه گفت وگوی ویژه خبری صحبت می كرد، با اشاره به اینكه سفیر ایران در چین و همكاران ما در وزارت امور خارجه در زمینه كرونا ویروس جدید، زحمات بسیار زیادی كشیدند، اظهار داشت: هیچ راه قطعی برای پیش گیری از مبتلاشدن به ویروس كرونای جدید، مانند استفاده از داروی گیاهی و ضدعفونی كردن فضای منزل، وجود ندارد. راه های پیش گیری از كرونا ویروس جدید ساده و شامل شست وشوی مداوم دست ها و رعایت آداب تنفسی مانند گرفتن دستمال جلوی دهان به هنگام عطسه است.





منبع:

1398/11/11
12:40:36
5.0 / 5
4513
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
بیو بگ BioBag