گزارش بیو بگ به نقل از مهر؛

سلامت افراد با نمك در خطر است، عوارض مرگبار فشارخون

سلامت افراد با نمك در خطر است، عوارض مرگبار فشارخون

به گزارش بیو بگ بیماری فشارخون كه از آن بعنوان قاتل بی صدا یاد می شود، عوارض ناگواری به دنبال دارد كه در صورت عدم تشخیص و كنترل آن، می تواند سلامت افراد را تهدید كند.


به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، فشار خون بالا بعنوان یك بیماری خطرناك و كشنده، تا وقتی كه فرد را درگیر یك بیماری خطرناك نكند، نمایان نمی گردد و همین مسئله سبب می شود روند تشخیص و كنترل این بیماری، به تأخیر بیافتد. این در شرایطی است كه ما می توانیم با «چكاب» منظم، از وضعیت سلامت خودمان آگاه شویم. علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، می گوید: ۴۰ درصد جمعیت كشور از بیماری فشار خون خود اطلاعی نداشته و حتی نیمی از افرادی كه از فشار خون خود آگاه هستند نیز، فشار خون خویش را كنترل نكرده و به دنبال درمان نیستند. وی با اشاره به اینكه مصرف نمك در كشور ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی است، می افزاید: كاهش ۳۰ درصدی نمك مصرفی مردم، نقش بسیار مؤثری در كاهش آمار فشار خون بالا و بیماری های غیر واگیر دارد. مردم باید تلاش كنند در طبخ غذا نمك كمتری استفاده كنند. همینطور مصرف فست فودها و غذاهای كنسروی را محدود كرده و از تنقلات شور استفاده نكنند. رئیسی در عین حال به صنایع غذایی اشاره می كند و می گوید: لزوم دارد كه صنایع غذایی، میزان نمك مصرف شده در فرآوری غذاها را كاهش دهند. فشار خون می تواند خطر آفرین باشد باآنكه افزایش فشار خون ناشی از استرس گذراست، اما اگر ادامه یابد، می تواند خطر آفرین باشد. برخی افراد با مصرف سیگار یا الكل تلاش دارند بر استرس خود غلبه كنند كه این عوامل، خود فشارخون را افزایش داده و اوضاع فرد را وخیم تر می كند. همچنین، برخی بیماری های مزمن همچون بیماری كلیه، دیابت، چربی خون بالا و…، خطر پر فشاری خون را می افزایند. برخی بیماری های مزمن همچون بیماری كلیه، دیابت، چربی خون بالا و…، خطر پر فشاری خون را افزایش می دهند
بررسی ها نشان داده است كه بیشتر از ۵۰ درصد افراد بزرگسال بدون اینكه خود بدانند، مبتلا به فشار خون بالا هستند. فشار خون بالا علایم اختصاصی ندارد بنابراین این بیماری را «قاتل بی صدا» نام نهاده اند.
عوامل خطر ابتلاء به فشارخون بالا هرچه سن بالاتر می رود، خطر ابتلاء به فشارخون بالا هم بیشتر خواهد شد. در سنین میانسالی فشارخون بالا در آقایان شایع تر است و فشارخون بالا در خانم ها پس از سن یائسگی بیشتر است. ضمن اینكه احتمال بروز این اختلال در فرزندان والدینی كه بیماری فشار خون بالا دارند، بیشتر است.

هرچه وزن فرد بیشتر باشد، برای تغذیه و اكسیژن رسانی اندام ها، خون بیشتری باید پمپ شود و هرچه حجم خون بیشتر شود، فشار وارد بر دیواره عروق بیشتر می شود. فعالیت بدنی ناكافی و استعمال سیگار و تنباكو، از دیگر عوامل ابتلاء به این عارضه است و سیگار نه تنها فشار خون را سریع می كند و به صورت موقت بالا می برد، بلكه مواد شیمیایی آن به شدت به لایه داخلی دیواره عروق شریانی صدمه می رساند. این امر باعث تنگ تر شدن شریان ها شده و فشار خون را بالا می برد. خوردن غذاهای پر نمك باعث نگهداشتن مایعات در بدن می شود و با افزایش حجم خون، فشار خون را بالا می برد
خوردن غذاهای پر نمك باعث نگهداشتن مایعات در بدن می شود و با افزایش حجم خون، فشار خون را بالا می برد. كمبود پتاسیم در غذاهای روزانه از عوامل ابتلاء به فشار خون است چونكه پتاسیم باعث ایجاد تعادل میزان سدیم در سلول های بدن بوده و اگر در غذای روزانه، پتاسیم كافی نباشد و یا بدن ذخیره پتاسیمی نداشته باشد، سدیم در خون تجمع پیدا می كند. كمبود شدید ویتامین D در تغذیه و مصرف الكل، از دیگر علل ابتلاء به فشار خون بالا است. ایرانی ها زیاد نمك می خورند هدایت حسینی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، با عنوان این مطلب كه بیشترین سهم دریافت نمك نهفته از راه مواد غذایی در سبد غذایی ایرانی ها مربوط به نان، پنیر و دوغ است، می گوید: متأسفانه سرانه مصرف نمك طعام روزانه در ایران بیشتر از دو برابر مقدار استاندارد جهانی است كه برای اجتناب و جلوگیری از بروز بیماری ها بخصوص پرفشاری خون باید این فرهنگ تغذیه ای در كشور اصلاح گردد. وی می افزاید: نتایج مطالعات انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی كشور، نشان داده است كه در حدود ۵۳ درصد نمك دریافتی روزانه در سبد غذایی ایرانیان از راه نمك اضافه شده به غذا، ۵.۱۲ درصد از راه نان، ۳/۵ درصد از راه پنیر، ۷/۴ درصد از راه دوغ و مابقی از راه سایر منابع غذا یی تأمین می شود. مصرف زیاد غذاها و تنقلات حاوی نمك زیاد در كودكان سبب عادت كردن ذائقه آنها به طعم شوری شده و با گرایش آنها به مصرف نمك بیشتر، احتمال ابتلاء به فشار خون بالا در بزرگسالی افزایش می یابد. انواع محصولات غذایی مانند سوسیس، كالباس، پیتزا و سایر انواع فست فودها، كنسروها، خیارشور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع پفك حاوی مقادیر زیادی نمك هستند. این در شرایطی است كه نمك باید به مقدار خیلی كم و در حد ۵ گرم در روز مصرف شود. افرادی كه سن آنها بالای ۵۰ سال است و یا مبتلا به فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی هستند، باید روزانه كمتر از ۳ گرم نمك مصرف كنند و این مقدار كم نمك هم باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد. شاید مهلك ترین عوارض فشار خون بالا، وقوع سكته مغزی باشد كه باید به فكر بود و برای جلوگیری از ابتلاء به این عارضه خطرناك، از همین حالا مصرف غذاهای با نمك را كاهش داده و محدود كرد.


منبع:

1398/03/12
15:36:31
5.0 / 5
2681
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , درمان , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
بیو بگ BioBag