عضو سندیكای بیمه گران خبر داد

ضرر 2300 میلیاردی بیمه ها از طرح تحول سلامت

ضرر 2300 میلیاردی بیمه ها از طرح تحول سلامت

به گزارش بیو بگ با گذشت چند سال از آغاز طرح تحول سلامت و آشكار شدن زوایای مختلف آن، یك عضو سندیكای بیمه گران ایران از ضرر و زیان ۲۳۰۰ میلیارد تومانی صنعت بیمه از اجرای طرح تحول سلامت اطلاع داد.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، صنعت بیمه حوزه ای است كه مانند دیگر حوزه های اقتصادی از شاخصهای كلان اقتصادی مانند تورم و ركود به راحتی تأثیر می پذیرد با این تفاوت كه این صنعت به علت مالی بودن، از پیچیدگی بیشتری نسبت به دیگر صنایع مانند صنایع تولیدی برخوردار می باشد.
صنعت بیمه علاوه بر مسائل پولی و مالی با سایر حوزه های مربوط به وزارت بهداشت هم پیوستگی عمیقی دارد؛ به صورتی كه اتخاذ یك تصمیم در این عرصه هم می تواند بسیار روی عملكرد بیمه های خصوصی هم اثرگذار باشد.
یكی از طرح های جنجالی كه وزارت بهداشت در سال های ابتدایی دولت امید تلاش در پیشبرد آن داشت، طرح تحول سلامت بود كه به قول منتقدین جدای از همه هزینه های مالی كه بر دولت تحمیل كرد سبب افزایش هزینه بیمه های خصوصی هم شد. واقعیت هم این است كه بخش عمده ای از تكیه هزینه ای این طرح ناكام در چند سال گذشته بر دوش صنعت بیمه بوده است.

ضرر دو ساله بیمه ها از طرح تحول سلامت
در همین رابطه یونس مظلومی - عضو سندیكای بیمه گران ایران - در گفتگو با ایسنا، با بیان این كه وظیفه بیمه های تكمیلی فراهم آوردن پوشش هایی است كه بیمه های پایه تعهد نمی كنند، اظهار داشت: بیمه های تكمیلی در حوزه های مربوط به بستری در بیمارستان ها بسیار موفق عمل كرده اند و در انجام وظایف ذاتی حاكمیت به كمك آنها آمده است.
وی با بیان این كه بیمه های تكمیلی در سال ۱۳۹۶ حدود هزار میلیارد تومان در ارتباط با طرح تحول سلامت زیان دادند، اظهار نمود: این یعنی خساراتی كه به بیمارستان ها، مراكز درمانی و بیمه شدگان بابت بیمه های درمانی پرداخت شده است. هزار میلیارد تومان بیشتر از حق بیمه ای بود كه در مجموع از آنها دریافت كرده ایم. بر مبنای محاسباتی كه داشته ایم این مبلغ برای سال ۱۳۹۷ حدود ۱، ۳۰۰ میلیارد تومان است. این مبلغ در واقع زیان شركت های بیمه از مابه التفاوت آن چیزی كه دریافت می كنند با آن چیزی كه پرداخت می كنند، است.

برخی بیمه نامه های تكمیلی، تكلیفی است
مدیرعامل بیمه تعاون در پاسخ به این سوال كه اگر بیمه های تكمیلی درمان برای شركت های بیمه زیان ده است، چرا بیمه ها این تعهد را قبول می كنند!؟ اظهار نمود: یك دلیل آن این است كه شركت های بیمه در بخش های مختلفی با بیمه گزاران كار می كنند كه شركت ها برای این كه با بیمه گذار خود به صورت تجمعی كار كنند مجبور می شوند كه بیمه های آنها را قبول كنند. همینطور برخی دیگر از بیمه نامه های تكمیلی از سوی دولت به شركت ها تكلیف می شوند. علت دیگر هم در رقابت بین شركت های بیمه برای كسب سهم بیشتر در بازار است.
مظلومی در ادامه به وجه تسمیه «بیمه تعاون» هم اشاره نمود و اظهار داشت: بیمه تعاون تنها شركت بیمه ای است كه به صورت تعاونی سهامی عام تأسیس شده است و بنابراین علاوه بر این كه توسط تحت نظارت بیمه مركزی است توسط وزارت تعاون هم تحت نظارت قرار قرار دارد.

تورم با صنعت بیمه چه می كند؟
عضو سندیكای بیمه گران ایران در ادامه درباره ی تأثیر تورم روی صنعت بیمه هم اظهار نمود: در این شرایط قیمت شتر گران می شود، قیمت دیه هم افزوده می شود (دیه معادل ارزش ریالی ۱۰۰ نفر شتر است) كه به همین نسبت حق بیمه ها هم افزوده می شود. تأثیر دیگر هم این است كه با بروز تورم ارزش دارایی های مختلف افزوده می شود و به همین نسبت حق بیمه آنها هم بیشتر می شود.
مظلومی به بالا رفتن تعهدات شركت های بیمه ای در شرایط تورمی هم اشاره نمود و اظهار داشت: شركت های بیمه همیشه مایلند قیمت ها ثابت باشد، چون كه وقتی تورم ایجاد شود و قیمت ها بالا رود تعهدات شركت های بیمه هم بالا می رود كه این سبب می شود تا شركت های بیمه عملاً سودی از این وضعیت نبرند. ضمن این كه خیلی از مردم پس از افزایش تورم تصمیم گرفتند كه بیمه هایشان را تمدید نكنند.

علت سرمایه گذاری شركت های بیمه در بانك ها چیست؟
وی با اشاره به علل سرمایه گذاری شركت های بیمه در بانك ها در این باره افزود: سپرده گذاری در بانك ها نقد شونده ترین نوع سرمایه گذاری است و شركت های بیمه هر آنچه می توانند برای ایفای تعهدات خود از آن استفاده كنند. از جانب دیگر بر مبنای آیین نامه سرمایه گذاری شركت های بیمه، این شركت ها موظفند كه حداقل ۳۰ درصد از منابع قابل سرمایه گذاری خویش را به شكل سپرده گذاری در بانك ها انجام دهند.
مدیرعامل بیمه تعاون با اشاره به آیین نامه سرمایه گذاری شركت های بیمه، اظهار نمود: سرمایه گذاری شركت های بیمه در سایر حوزه های اقتصادی محدود است. مثلاً آنها نمی توانند در حوزه های مربوط به بازارهای سرمایه ای مانند طلا سرمایه گذاری كنند یا مثلاً هتلداری كنند. علت این مساله هم این است كه پول های شركت های بیمه در واقع امانت بیمه گذاران است و نمی توانیم با آن فعالیت های پر ریسك داشته باشیم.

تورم روی خرید بیمه های عمر هم تأثیر می گذارد
او با اشاره به تفاوت در خرید بیمه نامه های عمر در ایران با سایر كشورهای توسعه یافته در این باره اظهار نمود: یك علت اصلی در این تفاوت این است كه در خیلی از كشورهای توسعه یافته صندوق بازنشستگی هم جزئی از صنعت بیمه به حساب می آید، در حالیكه در ایران صندوق های بازنشستگی خارج از شمول صنعت بیمه هستند.
ایشان در ادامه به دیگر علل اقبال كمتر مردم در ایران به خرید بیمه نامه های زندگی هم اشاره نمود و اظهار داشت: یكی از این علل تورم است. در شرایط با ثبات مردم می توانند بهتر حساب كتاب كنند و در بیمه های زندگی سرمایه گذاری كنند. طبیعی است زمانی كه شرایط اقتصادی با ثبات باشد مردم با اطمینان بیشتری می توانند بیمه عمر خریداری كنند.
عضو سندیكای بیمه گران ایران همینطور با اشاره به مسأله دریافت خسارت های تقلبی از راه صحنه سازی در صنعت بیمه اظهار نمود: اگر آماری هم در این عرصه باشد مربوط به آنهایی است كه تخلف شان محرز شده است، اما این كه واقعاً چقدر از حوادث بیمه ای ساختگی است مسأله ای است كه هنوز مبهم است.




منبع:

1398/02/28
14:28:42
5.0 / 5
4648
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , درمان , درمانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
بیو بگ BioBag