خصوصیت های یک وعده غذایی سالم

خصوصیت های یک وعده غذایی سالم

بیو بگ: به گزارش بیو بگ، به این مورد فکر کنید که چگونه می توانید اجزاء بشقاب غذایی خویش را بگونه ای تنظیم کنید که بدون دریافت مقدار زیاد کالری بیشتر، نیازهایتان تأمین شود؟.



به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، یک وعده غذایی سالم با سبزیجات و میوه های بیشتر و سهم کمتر پروتئین و غلات شروع می شود. برای داشتن وعده های غذایی سالم، مصرف لبنیات را فراموش نکنید. آنرا بعنوان نوشیدنی همراه غذا مصرف کنید و محصولات لبنی بدون چربی یا کم چرب را به بشقاب تان اضافه کنید.

- نیمی از بشقاب خویش را سبزیجات و میوه ها قرار دهید: سبزیجات و میوه ها غنی از مواد مغذی هستند و می توانند به ارتقای سلامت کمک کنند. سبزیجات قرمز، نارنجی و سبز تیره مثل گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین و بروکلی انتخاب کنید.

- پروتئین بدون چربی بیفزایید: غذاهای پروتئینی مثل گوشت بدون چربی گاو، مرغ یا بوقلمون، حبوبات یا سویا انتخاب کنید. دو بار در هفته پروتئین بشقاب خویش را از غذاهای دریایی تأمین کنید.

- غلات سبوس دار مصرف کنید: دریافت حداقل نیمی از غلات مصرفی، به صورت غلات سبوس دار را هدف قرار دهید. بر روی برچسب غذاها به دنبال عبارت ۱۰۰ درصد غلات کامل یا ۱۰۰ درصد گندم کامل بگردید. غلات سبوس دار در مقایسه با غلات تصفیه شده مواد مغذی بیشتری مثل فیبرها فراهم می کنند.

- لبنیات را فراموش نکنید: وعده غذایی را با یک فنجان شیر بدون چربی یا کم چرب همراه کنید. آنها در مقایسه با شیر پرچرب، مقادیر یکسان کلسیم و مواد مغذی ضروری دیگر اما مقادیر کمتر چربی و کالری را دارا هستند. اگر شیر نمی نوشید شیر سویا (نوشیدنی سویا) را بعنوان نوشیدنی امتحان نمایید یا ماست بدون چربی یا کم چربی را در وعده غذایی خود قرار دهید.

- از چربی اضافه اجتناب کنید: مصرف سس ها، به انتخاب های غذایی، چربی و کالری اضافه می کنند. برای مثال بروکلی بخارپز شده خوب است، اما از پوشاندن روی آن با سس پنیر اجتناب کرده و انتخابهای دیگر مثل لیموی تازه را امتحان نمایید.

- برای غذایتان وقت بگذارید: غذایتان را مزه کنید. آرام غذا بخورید و از طعم و بافت غذا لذت برده و به احساس تان توجه کنید. به این نکته دقت کنید که خوردن سریع غذا می تواند سبب خوردن بسیار بیشتر شود.

- از بشقاب کوچک تری استفاده کنید: در وعده های غذایی از بشقاب کوچک تری استفاده کنید تا بتوانید اندازه و مقدار غذایتان را کنترل کنید. در این صورت شما می توانید تمام غذای موجود در بشقاب تان را خورده و احساس رضایت کنید بدون این که زیاد خورده باشید.

- غذایتان را کنترل کنید: تلاش کنید بیشتر در منزل غذا بخورید که می دانید دقیقا چه می خورید. اگر بیرون غذا می خورید اطلاعات تغذیه ای را کنترل و مقایسه کنید. از انتخابهای سالم تر غذای پخته شده به جای سرخ شده استفاده کنید.

- غذاهای جدید را امتحان کنید: غذاهایی انتخاب کنید که تابه حال امتحان نکرده اید مثل انبه، عدس، کلم پیچ. امکان دارد یک ماده جدید پیدا کنید که موردعلاقه تان باشد. دستور غذاهای جالب و خوشمزه را با دوستانتان مبادله کنید یا آنها را در اینترنت بیابید.

- حس تمایل خود به شیرینی را از طریق های سالم برطرف کنید: از دسرهای شیرین طبیعی یعنی میوه ها استفاده کنید. از کوکتل های تهیه شده از میوه ها یا دسرهای میوه ای آماده شده با ماست استفاده کنید. برای دسرهای گرم از سیب پخته شده پوشیده شده با دارچین استفاده کنید.




1402/02/01
06:11:12
5.0 / 5
370
تگهای خبر: اینترنت , پزشكی , دانشگاه , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
بیو بگ BioBag