نكاتی برای جلوگیری از عفونت های ناشی از غذا

نكاتی برای جلوگیری از عفونت های ناشی از غذا

به گزارش بیو بگ به صورت معمول منابع خیلی از میكروب های بیماری زا وجود دارند كه سبب بروز عفونت ها و بیماری های ناشی از غذا می شوند و از آن جمله می توان به باكتری ها، ویروس ها و انگل ها اشاره نمود.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، در عین حال بنابر اعلام مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها در آمریکا هنوز شواهدی در خصوص اینکه مصرف مواد غذایی یا توزیع آن با ویروسِ در رابطه با بیماری کووید-۱۹ در ارتباط باشد، وجود ندارد.
به صورت کلی چهار میکروب شایع در بروز بیماری های ناشی از غذای آلوده شامل موارد زیر است:
- کلوستریدیوم پرفرنژنس: این باکتری در گوشت، خورش و آبگوشت وجود دارد.آلودگی ناشی از آن زمانی ایجاد می شود که مواد غذایی به میزان زیادی تولید شده و برای مدت زمان طولانی قبل از سرو کردن گرم نگه داشته می شود.
- نوروویروس: این ویروس بر مواد غذایی خام، محصولات غذایی آماده و صدف خوراکی صید شده از آب آلوده تأثیر می گذارد و امکان دارد توسط نگهدارنده غذای آلوده هم گسترش پیدا کند.
- سالمونلا: مواد غذایی در رابطه با این باکتری شامل گوشت خام یا آلوده، گوشت طیور، شیر یا زرده تخم مرغ است. همینطور امکان دارد این باکتری از راه چاقو، تخته برش مواد غذایی یا نگهدارنده غذای آلوده منتشر شود.
- E. coli: این باکتری بیشتر از راه گوشت گوساله پخته نشده گسترش پیدا می کند. از دیگر منابع این آلودگی می توان به شیر غیرپاستوریزه و سرکه سیب، جوانه یونجه و آب آلوده اشاره نمود.
جلوگیری از بیماری های ناشی از غذا از آشپزخانه آغاز می شود. دکتر «پریتیش تاش» یکی از متخصصان بیماریهای عفونی از "مایو کلینیک" در این رابطه نکاتی را یادآوری کرده است.
به قول این متخصص، مواردی در مورد روشهای آماده سازی غذا در آشپزخانه وجود دارد که می تواند به جلوگیری از شیوع عفونت و بیماری های اسهالی کمک نماید. بیشتر بیماریهای ناشی از غذا در آشپزخانه از آلودگی گوشت خام ناشی می شوند.
دکتر تاش اضافه کرد: در صورت آماده کردن گوشت خام لازم است دقت لازم را داشته باشید. اجازه ندهید آب میوه ها یا هر خوردنی دیگری در مجاورت با غذاهایی باشد که مقرر است به صورت خام مصرف شوند.
همینطور به قول این متخصص در زمان آماده کردن مواد غذایی شستن دست ها ضروری می باشد. این مبحث ساده اما بسیار حائز اهمیت می باشد که بعد از آماده کردن گوشت خام و قبل از آماده سازی مواد غذایی دیگر، دست ها شستشو داده شوند.
باکتری هایی که از دست زدن به یک تکه مرغ خام به دست انتقال پیدا کند می تواند نه تنها سایر غذاها بلکه هر وسیله دیگری که در آشپزخانه با آن در تماس هستید را هم آلوده کند.
به گزارش مدیکال اکسپرس، برای پیشگیری از نفوذ این باکتری به مواد غذایی لازم است هر آنچه که قابلیت شستشو دارد همچون مواد خوراکی و دست ها شسته شود.




منبع:

1399/06/20
11:43:17
5.0 / 5
148
تگهای خبر: بیماری , عفونی , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag