معاون وزیر بهداشت تاكید كرد

لزوم پیشگیری از انتشار اخبار كذب درباره شیر

لزوم پیشگیری از انتشار اخبار كذب درباره شیر

به گزارش بیو بگ معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: اخبار كذب و خلاف واقعی مثل وجود سم آفلاتوكسین در شیر باعث می شود كه مردم همان مقدار از شیر كه مصرف می كردند را هم از سبد غذایی روزانه خود حذف نمایند كه این امر نتایج زیانباری به دنبال دارد.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا رئیسی با بیان این مطلب اظهار داشت: متاسفانه برخی افراد در رسانه ها و شبكه های مجازی با مطالب غلط و غیر علمی در مورد وجود سم آفلاتوكسین در شیر باعث نگرانی مردم شده اند كه این مورد اساس علمی ندارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه كرد: میزان آفلاتوكسین در شیر در كشور ما بسیار كمتر از مقادیر مجاز است. وجود آفلاتوكسین در شیر در همه كشورها وجود دارد ولی نكته مهم این است كه وجود آفلاتوكسین در صورتیكه از مقدار مجاز و استاندارد كمتر باشد، مشكلی برای سلامتی ایجاد نمی كند.
وی بیان نمود: شیر به علت دارا بودن تركیبات خاص تنها ماده شناخته شده در طبیعت است كه می تواند به صورت متعادل تمام نیازهای بدن شامل رشد، تأمین انرژی، ساخت و ترمیم بافت ها را تأمین كند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: عمده ترین خصوصیت شیر كه آنرا نسبت به سایر مواد غذایی متمایز می كند، تركیب پروتئینی و وجود املاح آن به خصوص كلسیم و فسفر است. شیر و لبنیات، منبع بسیار خوبی برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن است.
رئیسی با اشاره به این كه مصرف روزانه دو لیوان شیر ۵۰ درصد پروتئین مورد نیاز افراد بالغ را تأمین می كند، اظهار داشت: كلسیم موجود در شیر و لبنیات از نرمی استخوان، كندی رشد، خرابی دندان ها در كودكان و پوكی استخوان در بزرگسالان پیشگیری می كند.
وی ادامه داد: مصرف ۳-۲ لیوان شیر و یا جایگزین های آن یعنی ماست و پنیر در روز می تواند نیاز بدن به كلسیم را در افراد بالغ تأمین كند. فسفر به همراه كلسیم در تشكیل استخوان و استقامت آن موثر بوده و در ساخت بافت های عضلانی، مغز و اعصاب دخالت می كند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: بخش عمده ای از ویتامین های ب۲ و ب۱۲ هم كه برای خونسازی و سلامت سیستم عصبی لازم هستند از شیر و لبنیات مصرفی روزانه تأمین می شوند.
رئیسی افزود: همه افراد در هر گروه سنی لازم است برای حفظ سلامت و استقامت استخوان و جلوگیری از پوكی استخوان روزانه از شیر و لبنیات استفاده كنند. برای افراد بزرگسال سالم روزانه ۲ واحد یا بیشتر از گروه شیر و لبنیات سفارش می شود.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی بیان نمود: زنان آبستن و شیرده باید حداقل روزانه ۳ واحد از این گروه مصرف كنند. (هر واحد معادل یك لیوان شیر) متاسفانه مصرف سرانه شیر و لبنیات در كشور ما در مقایسه با كشورهای دیگر كمتر است.
وی افزود: در ایران سالانه حدود ۲۷ لیتر شیر مصرف می شود؛ در حالیكه در كشورهای اروپایی حدود ۵۰ لیتر و در امریكا متوسط سرانه مصرف شیر ۱۰۰ لیتر در سال است. در فنلاند حدود ۱۲۰ لیتر در سال مردم شیر مصرف می كنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در انتها تصریح كرد: مصرف كم شیر و لبنیات عوارض گوناگونی همچون اختلال در رشد و كوتاه قدی در كودكان و نوجوانان، پوكی استخوان و شكستگی های خودبخودی استخوان را بدنبال دارد. مطالعات اخیر نشان داده است در جوامعی كه مردم شیر و لبنیات كافی مصرف می كنند شیوع فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی كمتر است.



1398/10/30
13:43:20
5.0 / 5
2941
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , سلامت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
بیو بگ BioBag