علایم و عوامل زایمان زودرس

علایم و عوامل زایمان زودرس

به گزارش بیو بگ زایمان زودرس و قبل از موعد به وضعیتی اطلاق می شود كه نوزاد بیشتر از سه هفته پیش از تاریخ تعیین شده متولد شود. به بیان دیگر، تولد زودرس قبل از هفته سی و هفت حاملگی رخ می دهد.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، نوزادانی كه گرفتار تولد زودهنگام و قبل از موعد می شوند اغلب با مشكلات جسمی مواجهند. به صورت معمول عوارض ناشی از تولد زودهنگام متفاوت می باشد. با این وجود هر چه نوزاد زودتر از زمان تعیین شده متولد شود با خطر بیشتری روبرو می شود.
از جمله نشانه های تولد زودهنگام می توان به موارد زیر اشاره كرد:
- جثه بدنی كوچك با سر بزرگ
- پوشیده بودن بدن نوزاد با موهای بسیار نازك
- پایین بودن دمای بدن بخصوص بلافاصله بعد از تولد
- مشكل تنفسی
- عدم واكنش برای مكیدن شیر یا بلع آن
از جمله شاخص های خطرزا در تولد قبل از موعد می توان به موارد زیر اشاره كرد:
- سابقه زایمان زودهنگام
- چندقلوزایی
- وقفه كمتر از شش ماه بین حاملگی ها
- حاملگی به روش لقاح مصنوعی
- استعمال سیگار یا مواد مخدر
- ابتلای مادر به بیماری های مزمن از قبیل فشار خون بالا و دیابت
بنابر گزارش سایت تخصصی "مایوكلینیك"، همینطور به علل ناشناخته ای زنان سیاه پوست بیشتر از زنان دیگر احتمال دارد گرفتار وضع حمل زودهنگام شوند. هرچند احتمال بروز این مشكل برای تمامی زنان آبستن وجود دارد. در واقع در خیلی از زنان حاملگی كه گرفتار این عارضه می شوند شاخص های خطرزای شناخته شده ای مشاهده نمی گردد.
درحالیكه تمام نوزادان نارس و زودرس گرفتار مشكلات جسمی نمی شوند با این وجود تولد زودهنگام با مشكلات جسمی كوتاه مدت و طولانی مدت همراه می باشد. به صورت كلی، هر چه نوزاد زودتر متولد شود بیشتر در معرض مشكلات جسمی قرار دارد. بعضی از این عوارض هنگام تولد ظاهر می شوند درحالیكه علایم بعضی از آنها سال ها بعد بروز پیدا می كند.
برای مثال مشكلات تنفسی، قلبی، مغزی، متابولیك و سیستم ایمنی همچون عوارض تولد زودهنگام هستند كه در هفته های نخست بروز می كنند.
همینطور در طولانی مدت تولد زودهنگام به بروز مشكلاتی همچون فلج مغزی، اختلال در یادگیری، مشكلات بینایی، شنوایی، رفتاری و روان شناختی منجر می شود.

تاثیر گرمای هوا بر زایمان زودهنگام
علاوه بر موارد فوق تازه ترین تحقیقات پزشكی نشان داده است كه گرمای هوا هم با افزایش موارد تولد نوزادان نارس ارتباط دارد.
به نوشته روزنامه ژاپن تودی، محققان اعتقاد دارند كه آب و هوای گرم می تواند باعث افزایش احتمال تولد قبل از موعد در نوزادان شود؛ پدیده ای كه به سلامت نوزاد صدمه می زند و احتمال می رود با بالا رفتن هر چه بیشتر دما در اثر پدیده تغییرات اقلیمی، این مورد تشدید شود.
تعدادی از پژوهشگران در كالیفرنیا اظهار داشتند: در فاصله سال های ۱۹۶۹ تا ۱۹۸۸ به صورت میانگین ۲۵ هزار كودك در دوره گرم تر سال حدود دو هفته زودتر متولد شده اند.
درحالیكه معلوم نیست چرا مادران آبستن در دمای آب و هوایی بالا زودتر وضع حمل می كنند، محققان اخطار دادند تولد نوزادان قبل از زمان طبیعی، موضوعی است كه باید جدی گرفته شود.
محققان تاكید كردند: تولد زودهنگان نوزادان می تواند بر روند رشد آنان تأثیر گذاشته و حتی این تاثیرات برای طولانی مدت ادامه پیدا كند هرچند لازم است تحقیقات بیشتری در این رابطه صورت گیرد.
به قول محققان آب و هوای گرم سطح هورمون اكسی توسین در بدن مادر را كه تنظیم كننده زمان وضع حمل است بالا می برد. هرچند امكان دارد گرمای هوا باعث وارد شدن فشار بر سیستم قلبی-عروقی و زایمان زودهنگام شود.



1398/09/20
21:25:53
5.0 / 5
5081
تگهای خبر: بیماری , پزشكی , سلامت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag